Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
angelika, ramazanoğlu, yıldız

Angelika - Yıldız Ramazanoğlu

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Angelika - Yıldız Ramazanoğlu kitap tanıtımı - kitap özeti

Künyesi

Angelika

Yıldız Ramazanoğlu
· Timaş Yayınları
· Basım Tarihi : 02 - 2010
· ISBN : 978-605-114-166-4
· Sayfa Sayısı : 166
Hikaye

Kitap hakında

Yorganın içinde sapsarı bir baş görmek alışık olmadığım bir durum Sıcakça yanımda yatıyor Saçları terlemiş, boynuna yapışmış biraz Yüzünde hafif bir gülümseme var Bir meleğin masumiyeti içinde derin bir uykuya dalmış Bense uyuyamıyorum bir türlü

Yatakta biraz itekleyip kendime yer açayım derken tanıdım Angelika'yı Dokununca anladım içindeki doluluğu İçinde çizilecek resimler, söylenecek şarkılar olduğunu, kuşları, kaplumbağaları, köpekleri, tırtılları, köstebekleri, çilekli ve limonlu dondurmayı sevdiğini anlamak için büyümüş bir kız olmama gerek yoktu Bunda anlamayacak bir şey yok Konuşmanın şart olmadığını, görmenin ve dokunmanın daha esaslı bir anlaşma yolu olarak aramızda uzanıp gideceğini hissedebiliyordum Uyanır uyanmaz bana gülümseyeceğine, hemen evcilik oynamaya başlayabileceğimize adım gibi inanıvermiştim

Bir toprakta yabancı olmak, kadın olmak, yaşamak, yazmak Ramazanoğlu'nun kadınlık, yabancılık, ötekilik, dışarıda olma hallerini öykülediği satırlar birçok insanlık durumunu gözler önüne seriyor Şu dünyada hangimizin yabancı, hangimizin yerli olabileceğini, dahası bu adlandırmaların sahiciliğini, imkânını tartışıyor Angelika'nın, Alissa'nın, Mukadder'in, Hüküm'ün ve diğerlerinin hikayelerinde

Kapak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com