![]() |
Otuz Dokuz Basamak - John Buchan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otuz Dokuz Basamak - John BuchanOtuz Dokuz Basamak - John Buchan kitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın künyesi Otuz Dokuz Basamak Orjinal isim: The Thirty-Nine Steps John Buchan Altın Bilek Yayınları / Dünya Edebiyatı Dizisi İngilizce (Orjinal Dili:İngilizce) 164 s ![]() ![]() ISBN : 9786055831165 2010 Çeviri : Özge Onan Kitap hakkında Uzun süre Afrika'da yaşamış olan Richard Hannay İngiltere'ye döndüğünde kendini, tüm Avrupa'yı savaşa sürükleyecek sansasyonel bir komplonun içinde bulur ![]() Dairesinde bir cesetle karşılaşan Hannay'in, hem komplocuların hem de ülkenin polis kuvvetlerinin dikkatini çekmesiyle öykü nefes kesici bir takibe dönüşür ![]() Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasından hemen önceki yaz aylarında geçen Otuz Dokuz Basamak, şimdiye kadar yazılmış en iyi ve en başarılı gerilim hikâyelerinden biri kabul edilir ![]() Otuz Dokuz Basamak'ın önemi, sadece ilk gerçek casus macerası olması değil, aynı zamanda o dönedeki sosyal ve politik olayları yansıtmış olmasıdır ![]() ![]() ![]() Heyecanlı bir tavırla "Kapı kilitli mi," diye sordu ve kapının zincirini kendi elleriyle taktı ![]() "Çok üzgünüm," dedi mahcup bir tavırla, "Bu büyük bir küstahlık, ama siz bunu anlayabilecek bir adama benziyorsunuz ![]() ![]() "Sizi dinleyebilirim," dedim ![]() ![]() ![]() Komşum, yanında duran sehpadaki içki tepsisinden kendisi için sert bir viski soda hazırladı ![]() ![]() "Özür dilerim," dedi, "Bu akşam biraz huzursuzum ![]() ![]() Koltuğa oturup pipomu yaktım ![]() "Bu nasıl bir his," diye sordum ![]() ![]() Yorgun yüzünde bir gülümseme belirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Tanıtım Bülteninden) Kitap kapağı ![]() |
![]() |
![]() |
|