Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
omza, tüfek

Tüfek Omza

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tüfek Omza

Nurettin Peker

Hazırlayanlar: Orhan Peker-Hilal Akkartal

“Sevgili gençler bu kitabı okuyun!
Nurettin Peker’in ve Türkiye’yi kurtuluşa çıkaran o yenilmez yorulmaz kuşağın önünde saygıyla eğiliyorum
hepsini rahmetle anıyorum
Turgut Özakman

31 Mart Vakası’nda Ali Kabuli Bey’in linç edilişine şahit oldu Nurettin Peker Resneli Niyazi’ye limonata ikram etti Çanakkale Savaşları’na Ağır yaralı olarak geri gönderildi İyileşince de Irak Cephesi’ne gitti İngilizlere esir düştü “Kemalist” olduğu gerekçesiyle Irak’tan Hindistan’daki esir kampına sürüldü

Esaretten işgal altındaki İstanbul’a döndü Adana’da Halep’te ve sınır bölgelerinde görev yaptı Adana ve İnebolu gezilerinde Gazi’nin güvenliğini sağladı

Kurtuluş’tan sonra askerliği bırakıp yeni kurulan devlete sivil memur olarak hizmet etmeye devam etti Görevi gereği İkinci Dünya Savaşı’nda Karadeniz kıyılarına inen Alman savaş pilotlarıyla ilk teması o kurdu Bir kaza neticesinde Karadeniz kıyılarına çıkmak zorunda kalan Sovyet donanmasından denizcilerle üç ay geçirdi Sürgündeki Said-i Nursi’yle sık sık görüştü

Muharip Gazi Nurettin Peker’in anıları yakın tarihin hemen hemen tüm önemli olaylarıyla kesişiyor roman tadında bir dökümü Tüfek Omza

Doğan Kitap
Haziran-2009

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com