Piraye {Canan Tan } |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piraye {Canan Tan }![]() ![]() Kızıl saçlıymış Piraye Kendimi ![]() ![]() Okudukça Tiyatro sahnemde Nâzım Hikmet'in Piraye'si rolünü oynamak![]() ![]() Peki bana eşlik edecek oyuncu kim olacaktı? Bunu düşünmek hile anlamsızdı; karşımda Nâzım vardı ya ![]() ![]() ŞİİR YÜZLÜ PİRAYE ![]() ![]() kendi yazdığı senaryolarda yaşıyor ![]() ![]() Kim olursa olsun; evleneceğim insan![]() ![]() Yazgıymış! İnanmıyorum yazgıya falan ![]() ![]() Onu yaratan da Benim yazgım kendi çizeceğim yoldur! O yolda beraber yürümeyi kabullendiğim insanı da kimseyle paylaşamam ben ![]() ![]() YAZGIYA BİLE KAFA TUTACAK KADAR YÜREKLİ ![]() ![]() Özgürlüğe âşık! Ancak ![]() ![]() İşler değişiyor ![]() ![]() Hiç hayıflanma Gözlerini aç ve o günlerde göremediğin gerçeği gör artık![]() ![]() Nâzım da o sevda yüklü dizelerini eliyle bir kenara itip daha sıcak bulduğu kollara koşmamış mıydı? Haşindin yaptığı ![]() Kendince tanrılaştırdığın tapınmaktan gurur duyduğun putların gerçekte basit birer taş parçası olduğunu ne zaman kavrayacaksın? Ama İşte şimdi Kutlu olsun Fırtına gibi bir yaşam öyküsünün başoyuncusu oluveriyor PİRAYE ![]() ![]() |
|
|
|