![]() |
Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder ŞenyapılıDamakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı kitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın künyesi Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları (Yiyecek ve İçecek Adlarının Öyküleri) Önder Şenyapılı ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık / Araştırma Dizisi Türkçe 560 s ![]() ![]() ISBN : 9786054362066 2010 Kapak Tasarımı : Emrullah Öz Genel Yayın Yönetmeni : Levent Gönül Kitap hakkında Çeşitli dinlerin, coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler-içecekler günümüz sofralarında yer alıp ağız tadımızı zenginleştiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yerli-yabancı yiyecek-içecek adlarını, örneğin; "aşure, cızlak, clafouti, gilaboru, haluj, helli, mozeralla, nokul, ograten, şöbiyet, ve/ya da yeni eklenen adış aşı, ayva galyası, çapak doldurması, jağ, kanela, kumru, mal hazırı, menegüç, murabba, nergizleme, pabucaki, pataşu, roska, sakız piri, sirmast, şımşıpe, teeyek aşı, yolcu böreği, vb ![]() ![]() (Tanıtım Bülteninden) Kitap kapağı ![]() |
![]() |
![]() |
|