Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder ŞenyapılıDamakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı kitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın künyesi Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları (Yiyecek ve İçecek Adlarının Öyküleri) Önder Şenyapılı ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık / Araştırma Dizisi Türkçe 560 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 15 x 21 cmISBN : 9786054362066 2010 Kapak Tasarımı : Emrullah Öz Genel Yayın Yönetmeni : Levent Gönül Kitap hakkında Çeşitli dinlerin, coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler-içecekler günümüz sofralarında yer alıp ağız tadımızı zenginleştiriyor Bu kitap damağımızda kalan tatların akılda kalan (ya da kalmayan) adlarının öykülerini (kimilerinin de hiç değilse anlamlarını) araştırıyor İkinci basıma 300'e yakın yeni tat adını ekledi Önder Şenyapılı İlk basımdaki metinleri de gözden geçirdi, kimilerini yeniledi, kimi adlara ilişkin öyküleri çeşitlendirdi, genişletti Böylece, daha zengin bir bilgi dağarı ortaya konmuş oldu![]() Yerli-yabancı yiyecek-içecek adlarını, örneğin; "aşure, cızlak, clafouti, gilaboru, haluj, helli, mozeralla, nokul, ograten, şöbiyet, ve/ya da yeni eklenen adış aşı, ayva galyası, çapak doldurması, jağ, kanela, kumru, mal hazırı, menegüç, murabba, nergizleme, pabucaki, pataşu, roska, sakız piri, sirmast, şımşıpe, teeyek aşı, yolcu böreği, vb ne demektir, nasıl ortaya çıkmıştır, niye öyle denilmiştir" diye merak ediyorsanız, yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız![]() (Tanıtım Bülteninden) Kitap kapağı
|
|
|
|