Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
atatürk, cumhuriyet, dönemi, izmir, lisesi

İzmir Atatürk Lisesi Cumhuriyet Dönemi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Atatürk Lisesi Cumhuriyet Dönemi




Cumhuriyet Dönemi
Cumhuriyet devri ile beraber 1922-1923 ders yılı sonunda Sultanilerin adı lise olmustur Sırası ile İzmir Erkek Lisesi, İzmir Birinci Erkek Lisesi, nihayet 1942'de İzmir Atatürk Lisesi adlarını almıştır Bugün bulunan bina Rumlardan bize geçtiği zaman 3 katlı bir bina durumundaydı Dış sıvası ve bahçesi yoktu Etraf yangın harabeleri halindeydi Lisenin Cumhuriyet Dönemindeki ilk müdürü okulun mezunlarından Rıdvan Nafiz Bey, ondan sonra sırasıyla Mithat Oksancak, Hilmi Erdim, Raşit Mocan, Enver Demir, Ali Kemal Görgülü, Önder Aydoğdu, Atilla Güner, Doğan Kutlu, Hasan özdemir, Hilmi Hadimoğlu, İrfan URHAN , Hasan Basri Karaoğlu ve şimdi Yasin ÖZTÜRK tür

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.