Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
genel, ticaret

Ticaret Genel

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ticaret Genel

Genel
Ticaret ya da mal değişimi; malların farklı üreticilerden veya teslimatçılardan alınarak nakliyesinin yapılması, depolanması ve daha sonra, bir araya getirilen malların bir işlemden geçirilmeden, ya toptan ticaret şirketlerine ya da perakende ticaret ile uğraşanlara satılmasını kapsar Ticaret ile ilgilenen kimse veya şirket normalde sadece kar etmek amacıyla çalışır Ticaretin serbest piyasa ekonomisindeki etkinliğinin gerçekleşmesi, mal pazarları, tedarik pazarları, rekabet pazarları ve iç pazarların işleyişi ve organizasyonu ile mümkündür Bu, her ticaret kurumu için aynıdır Üretim işinden farklı olarak ticarette yeni mal üretilmez, ancak bazı iş kollarında ürünler işlenerek geliştirilebilir Ürünün zenginleştirilme işlemine tabi tutulması haricinde, ticaret sektöründe iş yapan bir kuruluşu, hizmet sektöründe iş yapan bir kuruluştan ayıran en büyük özellikler; malların depolanması, stoklanması ve sürüm şeklidir
Mal ticaretinin yanı sıra, para, hizmet veya bilgi ticareti de yapılmaktadır Ticaret, genelde, üretim sektörüyle (zanaat) ya da hizmet sektörü ile (değerli kağıt) bağlantılı olarak karşımıza çıkar Genelde bir yerde az, başka yerde de çok olan mallar ile ticaret yapılır Bunun sebebi de doğal kaynakların sadece bazı bölgelerde bulunması, üretim - tüketim ilişkisi ya da bir ürünün sadece bir yerde ve çokça üretilmesidir Küreselleşme ve toplum ihtiyaçları, ticarette, tedarik ve pazarlama uzmanlarının pazarlara uygun organize bir şekilde çalışmalarını gerektirmektedir
Hukuksal olarak ticari ortakların anlaşmalar imzalamaları gerekmektedir Ticaret yapan ortaklar arasında ticari ilişki bulunur Ülke içinde yapılan iç ticaret ile ülkeler arası yapılan dış ticaret arasında farklılıklar söz konusudur Avrupa Birliği içerisindeki ticari ortaklar arasında yapılan ülkeler arası ticaret AB-iç ticareti olarak kabul edilir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com