Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskitler, kökenleri

İskitler Kökenleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskitler Kökenleri




Kökenleri




Bu maddenin veya bölümün özgün araştırma, doğrulanamaz veya yorumsal ifadeler içerdiği düşünülmektedir









19 yüzyılın ortalarına kadar İskitlerin Türk olduğu düşünülmekteydi[19] [20][18][21]Yunan ve Bizans kaynakları onları hep diğer Türk devletleri olan Hun, Hazar, Avar, Bolgar ve Göktürklerle ilişkilendirmiş onları iskitlerle bir göstermişlerdir[22][23][24][25] İskitlerin İrani dil konuştuğuna dair herhagi bir birinci el kaynak yoktur[19]İran dili konuştuklarına ait teori diğer kaynaklardaki isikitçe sözlükler üzerinden yapılmış, arkeolojik antropolojik ve diğer bilim dalları ile desteklenmemiştir Bu teori linguistik üzerie kuruludurFakat o konuda da yeterli bilimselliğe sahip değildir İskitlerin İran diili iddasındaki yazarlar derledikleri iskitçe kelimelerin ancak 3 te birini iran dili ile açıklayabilmektedirler İskit kültür ve uygurlarlığı ondan sonra gelen Türk devlet ve halklarında yer bulmuştur [26]


Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.