![]() |
İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi Geçmişten Günümüze Öğretmen Liseleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi Geçmişten Günümüze Öğretmen LiseleriGeçmişten Günümüze Öğretmen Liseleri Türkiye'de öğretmen yetiştirme düşüncesi ilk olarak 1840'lı yıllarda ortaya atıldı ![]() ![]() 1868'de sıbyan mekteplerine öğretmen yetiştirmek amacıyla Daru'l-Muallmn-i Sıbyanlar açıldı ![]() ![]() Cumhuriyet döneminde Atatürk'ün başlattığı eğitim hamlesiyle öğretmen yetiştirilmesine daha fazla önem verildi ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşitli imkanlardan yoksun olan köylerimiz de unutulmamış, kalkınmanın sağlanabilmesi amacıyla 17 Nisan 1940'da Köy Enstitüleri açılmıştır ![]() ![]() ![]() 1946 yılından sonra eğitim enstitülerine ve liselere öğretmen yetiştirmek için Yüksek Öğretmen Okulları açılmaya başlanmıştır ![]() 1973 yılında 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile tüm öğretmenlere yüksek öğrenim görme zorunluluğu getirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Önlem olarak, öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci hazırlamak ve daha küçük yaşlarda bu mesleğe ilgi duyulmasını sağlamak amacıyla 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Öğretmen Liseleri Anadolu Öğretmen Liselerine dönüştürülmüştür ![]() ![]() ![]() 1848 yılında başlayan bu süreç sayısı 103'e ulaşan Anadolu Öğretmen Liseleriyle devam etmektedir ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|