Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, lisesi, şehremini

Şehremini Anadolu Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehremini Anadolu Lisesi

Şehremini Anadolu Lisesi

Kuruluş
1970 Şehremini Lisesi, 2005 Şehremini Anadolu Lisesi

Ülke
Türkiye

Türü
Anadolu Lisesi

Müdür
İsmail Can

Eğitim dili
Türkçe

Yabancı diller
İngilizce ve Almanca

Öğrenci sayısı
750

Web sitesi
wwwsehreminik12tr

Şehremini Anadolu Lisesi eski adıyla Şehremini Lisesi, İstanbul'un Fatih ilçesi Çapa semtinde "Uygulama Ortaokulu" olarak 1950-1951 öğretim yılında açılmıştır
Kemal Kaya'nın girişimleri ile "Derviş Paşa Konağı" arsasına yapılan binada 3 Ekim 1955'te Şehremini Ortaokulu adı ile eğitim ve öğretime başlanmış ve okulun kurucu müdürlüğüne Tahir Tezcan atanmıştır O dönemin valisi Vefa Poyraz'ın yakın ilgileri ile 1970-1971 öğretim yılından itibaren liseye çevrilmiştir Kurucu müdür Tahir Tezcan'dan sonra Tevfik Ak (1975-1985 ve Şükrü Kaya Yaşar (1985-1992) okul müdürü olarak görev yapmışlardır Ağustos 1992 tarihinden itibaren de M Ata Özer okul müdürlüğü görevini sürdürmüştür 1993 yılında lisenin İngilizce eğitim veren yabancı dil ağırlıklı bölümü de açılmıştır 2006 yılında M Ata Özer'in İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olmasıyla İsmail Can okul müdürü olmuştur
500 not ortalamasıyla öğrenci alan tek devlet okulu olma özelliğini taşıyan Şehremini Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu kararla 2005 yılında Anadolu Lisesi olmuştur Bundan böyle Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sınavı ile öğrenci almaktadır

Okul müdürü
Görev yılları

Tahir Tezcan
1955-1975

Tevfik Ak
1975-1985

Şükrü Kaya Yaşar
1985-1992

M Ata Özer
1992-2006

İsmail Can
2006-

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com