Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çamlaraltı, koleji, tarihçe

Çamlaraltı Koleji Tarihçe

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çamlaraltı Koleji Tarihçe




Tarihçe
14 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Çamlaraltı Koleji, 1954 yılında İzmir Mektupçu'da bulunan Mektupçu Köşkü'nde Mehmet Ali Sertatıl tarafından kurulmuştur Mektupçu ve Karşıyaka şubesinde eğitime başlayan okul, adını bahçesinde bulunan çam ağaçlarından almıştır 1954'te anaokulu ve ilkokul olarak kurulan Çamlaraltı Koleji'ne 1955'te ortaokul ve lise bölümleri eklenmiş ve Çamlaraltı Kız Koleji adı ile eğitim vermeye devam etmiştir 1960 yılında Buca Heykel'de bulunan Horozlu Köşk'te Çamlaraltı Erkek Koleji eğitime başlamıştır Kız Koleji 1968'de, Halilrifatpaşa'daki Mektupçu Köşkü'nün karşısında bulunan, okulun bugünkü binasına taşınmış; Erkek Koleji ile 1978 yılında birleşerek karma eğitim vermeye başlamıştır Okul 1981 yılında Anadolu Lisesi statüsüne geçmiştir 1993 yılına kadar yatılı eğitim veren okul, bu tarihten itibaren gündüzlü, tam gün eğitim vermektedir Okul, 2001 yılından bu yana, her yıl 1 Mayıs'ta gelenekselleşen Mehmet Ali Sertatıl Başarı Ödülleri (MAS) ile İzmir ve Türkiye çapındaki başarılı gençleri ödüllendirmektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.