![]() |
Anadolu Ajansı Anadolu Ajansı İsmine Nasıl Karar Verildi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anadolu Ajansı Anadolu Ajansı İsmine Nasıl Karar Verildi?Anadolu Ajansı ismine nasıl karar verildi? Yunus Nadi, anılarında, Halide Edip ile istasyondaki mola sırasında aralarında geçen konuşmayı şöyle anlatıyor: "Mart 31, sene 1920 ![]() ![]() ![]() "Halide Edib hanım ile ancak Akhisar istasyonundaki bir mola sırasında ayak üstü biraz görüşebildim ![]() Bu konuşma sırasında Halide Edip, Anadolu'nun haklı davasını bütün dünyaya anlatabilmek amacıyla "bir ajans teşkilatı" kurma önerisinde bulunur: " ![]() ![]() ![]() ![]() - Birinci şart hanımefendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Tabii sıra ile hepsi yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bana "Anadolu Ajansı" en iyi bir isim gibi görünüyor ![]() - Bana da öyle ![]() ![]() Anadolu Ajansı ![]() ![]() ![]() - Evet Anadolu Ajansı hanımefendi ![]() ![]() ![]() Ateş Altında Haber Yolculuğu Anadolu Ajansı'nın ateş altındaki haber yolculuğu da Yunus Nadi ile Halide Edip'in, Geyve'nin Akhisar kazası istasyonunda yaptıkları, işte bu konuşmayla başladı ![]() Kafile Ankara'ya 1 Nisan 1920'de ulaştı ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|