Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, herşey or, oxford, resimleri, tanıtım

Oxford Tanıtım Ve Hakkında Herşey/ Oxford Resimleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oxford Tanıtım Ve Hakkında Herşey/ Oxford Resimleri

Oxford
Dünyanin en köklü üniversitelerinden Oxford Üniversitesi'ne ev sahipliği yapan bu kent tam bir öğrenci şehri olma özelliğini yüzyıllardır korumaktadır Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin varlığıyla oldukça kozmopolit bir yapıya sahip olan Oxford'un yaklaşık nüfusu 140,000'dir Tarihi 8 yüzyıla kadar uzanan şehir, Oxford Üniversitesi'nin tarihi ve görkemli kolejleri, yemyeşil parkları, mimarisi ve kültürel geçmişiyle turistler için de bir cazibe merkezidir

Oxford Üniversitesi

Oxford Ünüversitesi dünyadaki en meşhur üniversitelerden biridir

Önde gelen akademikler Oxford'a dünyanın her yerinden gelirler Yeni profesörler yakın zamanda enstitülerden üniversiteye geldiler Kaliforniya Üniversitesi, Santa barbara; Stanford Üniversitesi, Konstanz Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Hong Kong Çİn Üniversitesi, Yale Üniversitesi ve Amstedam Üniversitesi bunlara örnek olarak verilebilir

Şehir merkezi

Turistler için olağanüstü manzaralı bir yer olduğu kadar, Oxford Şehir Merkezi tüketicilerin ziyaret ettiği çekici bir yerdirWestgate alışveriş merkezi "West Gate" de yer alır Alıveriş merkezi ve civarında bulunan alan pekçok büyük dükkânları içerir, bunların başlıcaları Primark, Bhs, Marks & Spencer, Sainsbury's, Sports World (Eskiden Sports & Soccer) ve Game gibi meşhur yerlerdir Ayrıca Oxford Şehir Merkezinde diğer büyük dükkânlardan olan Debenhams, HMV, McDonalds, Burger King, Boswells of oxford ve bir restaurantı olan geniş Waterstones kitap dükkânı vardır

Blackwells Kitapları

Blackwells Kitabevi, Oxford'da turist çeken çok popüler bir yerdir Blackwels Kitabevi tüm Avrupa'da en geniş tek odayı kitap satışları için ayırmıştır Bu boş odanın alanı (10000 Sq Foot) dur

Pitt Rivers Müzesi

Diğer çekici yerler
  • Ashmolean Müzesi
  • Pitt Rivers Müzesi
  • Bodleian Kütüphanesi
  • Carfax Kulesi
  • Oxford Botanik Bahçesi
  • Sheldonian Tiyatrosu
  • Aziz Mary Kilisesi (Oxford)
Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com