Libyanın Yemekleri Ve Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Libyanın Yemekleri Ve TarifleriLibyanın Yemekleri Trablus Usulü Kuskus Libya Libya Usulü Kuskus , Trablus Usulü Kuskus Libya TRABLUS USULÜ KUSKUS (LİBYA) Malzeme 6-8 kişilik: 500 gr kuskus 700 gr kuzu 200 gr domates püresi 200 gr bezelye 3 havuç 2 soğan 2 biber 2 domates kereviz 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon tohumu fesleğen 2 dl su şeker zeytinyağı tuz biber 1 limon nane yaprakları Hazırlanışı Etleri 3 santimetre küpler halinde kuşbaşı kesin ![]() Bütün sebzeleri yıkayın, doğrayın Bir tencere içinde soğan, kereviz ve havuçu yağda sote edin![]() Üzerine domates püresi, et, tuz, biber ve şeker ilave ederek kapaklı olarak düşük ısıda 1 saat 1 buçuk saat pişirin Pişirme süresinin yarısında sarımsak ve karanfil ekleyin Biberin tohumları çıkarılarak ekleyin, ayıklanmış bezelyeyi ekleyin![]() Kuskusu tuzlu suda haşlayarak hazırlayın Piştikten sonra diğer tenceredeki etli sebzeli karışımla karıştırın Üzerini nane yaprakları ile süleyerek sofraya götürün![]() BİNGAZİ SARMASI (LİBYA) Her biri avuç kadar 8 dana eti dilimi (filetoluk veya but tarafından), 2 baş soğan, 1 çorba kaşığı un, 50 gram sadeyağ, yarım bardak et suyu, 1 çimdiklik rendelenmiş cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri ![]() Yapımı: Bir güvece yağın yarısını koymalı Rendelenmiş soğanı da kattıktan sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar kavrulunca buna azar azar unu katmalı Karışım karıştırılarak macun durumuna getirilince ince bir süzgeçten geçirilmeli Sonra bu süzülmüş macuna rendelenmiş kaşeri, tuzu, biberi ve cevz-i bevvayı katmalı iyice karıştırmalı Karışımı sekize bölmeli ve her parçayı iyice dövülmüş bir dilim etin içine sürmeli Sonra et dilimlerini kıvırıp sarmalı ve açılmamaları için birer sicimle bağlamalı Kalan yağı güvece koymalı ve kabı ateşe oturtmalı Sonra etleri güvece atmalı ve çevirerek her yanlarını nar gibi kızartmalı Etler kızarınca sıcak et suyunu üzerlerine dökmeli ve kabın ağzını örtmeli![]() Güveci orta ısılı sıcak fırına sürmeli ve burada birbuçuk saat kadar pişirmeli Et suyu yetmezse gerektiği kadar et suyu katılabilirler Et pişince güveci fırından çıkarmalı Sarmaların üstündeki sicimleri kesip çıkardıktan sonra yemeği güveçle sofraya çıkarıp servis yapmalı![]() Eda'Nin Libya Special'I Malzemeler 3 tane orta boy patates 1 tane sivri biber 1 domates Sucuk Sıvı yağ 3 yumurta Hazırlanışı Patatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlandıktan sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada güzelce kızartılırak pişirilir üzerine jülyen doğranmış biber, domates,sucuk ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Sebzeler iyice pişince 3 yumurta ayrı ayrı üzerine kırılır ve güzelce karıştırılır (Arzuya göre içerisine istediğiniz ve sevdiğiniz diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Malzemeyi kişi sayısına göre artırabilirsiniz
|
|
|
|