Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserleri, necdet, sakaoğlu

Necdet Sakaoğlu Eserleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Necdet Sakaoğlu Eserleri

Eserleri
Çeşitli gazete, dergi ve ansiklopedilerde makaleleri yayımlanmıştır Yayımlanmış çeşitli kitapları bulunmaktadır Bu kitaplardan bazıları şunlardır:

Türk Anadolu'da Mengücekoğulları,
Amasra'nın Üç Bin Yılı,
Osmanlı Eğitim Tarihi"
Yerel tarih, kent tarihi, Selçuklu, Osmanlı ve eğitim tarihleri konularında çalışmaları olan Sakaoğlu'nun yayımlanmış eserleri

Çeşm-i Cihan Amasra (1966),
Türk Anadolu'da Mengücekoğulları (1971, Ali Naci Karacan Armağanı),
Divriği'de Ev Mimarisi (1978),
Anadolu Derebeyi Ocaklarından Köse Paşa Hanedanı (1984, Sedat Simavi Vakfı Sosyal Bilimler Ödülü),
Tanzimat Tarihi Sözlüğü (1985),
Osmanlı Eğitim Tarihi (1990),
Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi (1991),
Osmanlı Kentleri ve Yabancı Gezginler (1995),
Milli Mücadele Albümü (1998),
Bu Mülkün Sultanları-36 Osmanlı Padişahı (1999),
Tarihi, Mekanları, Kitabeleri, Anıları ile Saray-ı Hümayun - Topkapı Sarayı (2002),
İstanbul'un Tarihi Kimliği (2003),
Osmanlı'dan Günümüze Eğitim Tarihi (2003)

Bostanzade Yahya'nın Tarih-i Saf/Tuhfetü'l-Ahbab adlı eserini, Duru Tarih adıyla günümüz Türkçesine çevirmiştir (1969, Ali Naci Karacan Armağanı),
Yazıcıoğlu Ahmed Bcan'ın Dürr-i Meknun'unu yayımlamıştır (1999)

Süreli yayınlarda yayımlanmış makaleleri vardır

Atatürk Düşüncesi (1995) Ord Prof Reşat Kaynar'la; Binbir Gün Binbir Gece- İstanbul'da Eğlence Hayatının Tarihi (1999); Osmanlı'da Zenaatten Sanata Cilt I: Esnaf ve Zenaatkarlar (1999), Cilt II: Sanatlar ve Sanatkarlar (2000), Osmanlı Dünyasından Yansımalar (2000),
Avrupa Yolunda Bir Padişah; Sultan Abdülmecid (2001),
Derinin Anadolu'da Bin Yıllık Tarihi (2002) Nuri Akbayar'la ortak çalışmalarıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com