Özdemir Sabancı Ölümünün Ardından |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özdemir Sabancı Ölümünün ArdındanÖlümünün ardından Ölümünün ardından Toyoto Motor Co, Türkiye'deki kuruluşun Sabancı grubundaki tüm hisselerini devraldı Halen Toyota Türkiye (TMMT) bahçesinde bir heykeli bulunmaktadır Sabancı'nın katili Mustafa Duyar, 15 Şubat 1999 tarihinde Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan bir isyanda Karagümrük çetesi mensuplarınca kaldığı 5/A koğuşunda tabancayla vurularak öldürüldü Can Dündar'ın iddialarına göre, Duyar'ın suikast ile ilgili konuşmak istemesi üzerine bakanlıktan röportaj izni alınmış ancak Can Dündar'ın yapacağı röportaj Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun tarafından mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle engellenmiştir Röportajı engelleyen Ertosun, Karagümrük çetesinin Afyon'a nakline izin vermiş, çete Afyon'a geldikten iki hafta sonra Duyar'ı öldürmüştür Ergenekon iddianamesinin delil klasörlerinde de bulunan ve 2 Eylül 2008 tarihinde basına da yansıyan bir videoda Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in sekiz yıl önce cezaevinde çıkardıkları isyan sırasında çekilen ve Özdemir Sabancı suikastının faili Mustafa Duyar'ı öldürme emrini kendisine Tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini söylediği görülmüştür[10] «Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü, ben öldürdüm Şimdi canlı söylüyorum Veli abiyi ara, Veli Küçük'ü ara Bizi sor! Başka bir şey söylemiyorum Allah'a emanet olun!» Kaynak : Wikipedia |
|