![]() |
Ahmet Davutoğlu Yaşamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Davutoğlu YaşamıYaşamı 1959 yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde doğan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1983-84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin "Ekonomi" ve "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" bölümlerini çift ana dal programıyla(ÇAP) bitirdi ![]() ![]() 1990 yılında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent unvanı ile çalışmaya başladı ![]() ![]() 1993 yılında Doçentlik unvanını aldı ve 1995-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalıştı ![]() 1998-2002 yıllarında, *****lı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi ![]() 1999-2004 yılları arasında Profesör unvanı ile Beykent Üniversitesinde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığı, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği yaptı ![]() Ahmet Davutoğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve dönemin Başbakanı Abdullah Gül'ün 17 Ocak 2003'te birlikte aldıkları ve 18 Ocak 2003'te Resm Gazete'de yayımlanan kararla büyükelçi unvanı verildi ![]() Büyükelçi Davutoğlu, 2008-2009 İsrail-Gazze çatışmasına çözüm getirmek için Türk Hükumeti'nin mekik diplomasisinde kullandığı önde gelen aktörlerdendi ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|