Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afrika, kupası, uluslar

Afrika Uluslar Kupası

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afrika Uluslar Kupası






Afrika Uluslar Kupası

Ülke

CAF Üyeleri Ülkeler



Konfederasyon

CAF



Açılış sezonu

1957



Takım sayısı

16



Son şampiyon

Mısır



Afrika Uluslar Kupası CAF ülkeleri için temel uluslararası futbol turnuvasıdırİlk kez 1957 yılında düzenlenen turnuva, 1968'den beri her iki yılda bir düzenlenmektedir

1957 yılında sadece 3 katılımcı ülke vardı: Mısır, Sudan ve Etiyopya(Güney Afrika da bu turnuvaya katılacaktı fakat ırk ayrımcılığından dolayı katılamadı)

Bu tarihten itibaren yarışmaya katılanlar arttı Öyle ki tüm Afrika ülkeleri turnuvaya katılmaya başladı Bu yüzden ön eleme turnuvası yapma gereği doğdu1998 yılında final turnuvasına katılımcıların sayısı 16'ya ulaştı(1996 yılında da 16 takımla mücadele edilecek olmasına rağmen Nijerya turnuvadan çekildi ve 15 takım mücadele etti)


Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.