![]() |
Ahmet Yesevi Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Yesevi ÜniversitesiAhmet Yesevi Üniversitesi Ğме ЯCĞ Derece yN yнNBеCNе Slogan Köklü geçmişten, güçlü geleceğe ![]() ![]() Kuruluş tarihi 1991 Tür Devlet Rektör Prof ![]() ![]() Rektör yardımcısı Prof ![]() ![]() Konum Türkistan, Kazakistan Renk Turkuaz,kırmızı ve beyaz Ağ sayfası Ahmet Yesevi Üniversitesi resm sitesi Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in buyruğu ile 6 Mayıs 1991 tarihinde kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitenin öğretim dili Türkiye Türkçesi ve Kazak Türkçesidir ![]() ![]() Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kazakistan ve Türkiye Cumhuriyetlerinin ortak eseridir ![]() Üniversiteden alınan diplomaların Kazakistan ve Türkiye'de aynı alan ve aynı düzeyde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının diplomalarına ve bunlara verilmiş haklara eşdeğerliliği kanun gereğiyle sağlanmıştır ![]() Üniversite Türkoloji alanında dünyanın sayılı üniversitelerindendir ve hızla en iyisi olmaya yürümektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|