Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amerikan, lisesi, tarsus

Tarsus Amerikan Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarsus Amerikan Lisesi

Tarsus Amerikan Lisesi

Slogan
Leaders for Turkey, leadership for the world (Türkiye için liderler, dünya için liderlik)

Kuruluş
1888

Ülke
Türkiye

Türü
Kolej

Müdür
Charles Hanna

Eğitim dili
Türkçe/İngilizce

Yabancı diller
Almanca, Fransızca

Web sitesi
http://wwwtack12tr

Tarsus Amerikan Koleji Mersin'in Tarsus ilçesinde 1888 yılında kurulmuş bir eğitim kurumudur Okulun kuruluş amacı, "Türkiye için liderler, dünya için liderlik" sloganından da anlaşılabileceği gibi eğitilmiş lider adayları yetiştirmektir Dünyada ve Türkiye'de TAC mezunu birçok önemli isim mevcuttur (Bkz: TAC Mezunu Önemli İsimler) Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanan ismi Özel Tarsus Amerikan Lisesi olmasına rağmen, Tarsus Amerikan Koleji olarak bilinir Günlük konuşmada İngilizcesi Tarsus American College 'in baş harflerinden oluşan TAC ismi ile anılır Kısaltmanın okunuşu te-a-ce şeklindedir
Okul Türkiye'de kurulmuş ilk Hristiyan misyoner okullarından biridir Başlangıçta adı Hristiyan din büyüklerinden Aziz Paul'ün adına St Paul's Institute at Tarsus olan okul sonraları günümüzdeki adını almıştır Zaman içinde misyonerliği kaybolan okul, 1928 yılında lise unvanını almış ve Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı harici tüm dini eğitimi bırakmıştır
Tarsus Amerikan Koleji Amerikan sistemine uygun bir şekilde yabancı eğitimcilerle yönetilir, fakat Türk eğitimci ve idarecilerinin çoğunlukta olduğu bir kurumdur Buna rağmen günümüzdeki haliyle pek çok kez misyonerlikle suçlanmıştır Yurtdışı eğitimi almak isteyen öğrencilere doğru rehberlik eğitimini sunmaktan ve öğrencilerini sadece Amerika'dan değil, Kanada, İngiltere ve Almanya gibi çeşitli ülkelerden gelen eğitimcileri sayesinde farklı kültürlerle tanıştırmaktan öte bir çabası yokturTAC'nin akademik başarısı eski zamanlara göre azalmış olmasına rağmen son dönemlerde bu durum olumlu yönde gelişen bir eğilim göstermekte ve Tarsus Amerikan Koleji hem sporda hem de eğitimde eski günlerine ulaşmak için ilerleme göstermektedir 1986 yılında kaldırılan yatılılığın 2002 yılında geri getirilmesi, özellikle spor dalında yapılan yatırımlar, IB programı ve ECIS akreditasyonu bu çabanın birer parçasıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com