![]() |
Cağaloğlu Anadolu Lisesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cağaloğlu Anadolu LisesiCağaloğlu Anadolu Lisesi Slogan : Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir Eğitim Çınarı Kuruluş : 1850 - 1983 Ülke : Türkiye Şehir : İstanbul Türü : Anadolu Lisesi Müdür : Mehmet BENGLİ Eğitim dili : Türkçe Yabancı diller : Almanca, İngilizce Öğrenci sayısı :836 Web sitesi :www ![]() ![]() ![]() İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Cağaloğlu'nda Almanca eğitim veren Anadolu Lisesidir ![]() 1850 yılında Bezmialem Valide Sultan tarafından kurulmustur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2006-2007 öğretim yılında 433 erkek ve 403 kız olmak üzere toplam 836 öğrenci, 36 derslikli iki ayrı binada öğrenim görmektedir ![]() ![]() Okulda öğrenci ve öğretmenlerin yararlandığı 1 sinema salonu, 1 sinevizyon salonu, küçük çapta bir dondurulmuş Hayvan Müzesi, 1 Sosyal Bilimler odası, Fizik Laboratuarı, Biyoloji Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, Felsefe odası, Müzik odası, resim atölyesi, konferans salonu, toplantı salonu, tiyatro salonu, çok fazla kitap içermesinin yanında yabancı kaynakları da içerisinde barındıran bir kütüphane, Bilgisayar Laboratuarı, internet amaçlı Bilgisayar Laboratuarı, 2 spor salonu, yemekhane, kantin, kız öğrencilerin kaldığı pansiyon, 8 yataklı revir ve 24 saat görev yapan bir hemşire bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun kış festivali olan CALfest'te okulun öğrenci ve mezunlarından oluşan müzik grupları sahne alırken, yaz festivali JUGENDFEST'te ünlü gruplar ve ses sanatçıları sahne almaktadır ![]() İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilerin yurt dışında üniversitelerde geçerliliği olan Sprachdiplom B1 ve Sprachdiplom C1 alma imkanları bulunmaktadır ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|