Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, cağaloğlu, lisesi

Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Slogan : Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir Eğitim Çınarı

Kuruluş : 1850 - 1983

Ülke : Türkiye

Türü : Anadolu Lisesi

Müdür : Mehmet BENGLİ

Eğitim dili : Türkçe

Yabancı diller : Almanca, İngilizce

Öğrenci sayısı :836

Web sitesi :wwwcalk12tr

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Cağaloğlu'nda Almanca eğitim veren Anadolu Lisesidir
1850 yılında Bezmialem Valide Sultan tarafından kurulmustur Eski adı Valide Mektebi olan kurum Türkiye'nin ilk sivil lisesidir Şu anki binasında eğitime 1933 yılında İstanbul Kız Lisesi olarak başlanmıştır 1983 yılında Almanca öğretim yapan anadolu lisesi statüsü kazanmış ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi adıyla karma eğitime geçmiştir Armasının tasarımını İstanbul Kız Lisesi'nin son mezunları yapmıştır Armanın renkleri olan bordo-gri İstanbul Kız Lisesi'sinden miras alınmıştır Cağaloğlu Anadolu Lisesi ilk mezunlarını ise 1989-1990 öğretim yılında vermiştir
2006-2007 öğretim yılında 433 erkek ve 403 kız olmak üzere toplam 836 öğrenci, 36 derslikli iki ayrı binada öğrenim görmektedir Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 5-30 arasında değişmektedir
Okulda öğrenci ve öğretmenlerin yararlandığı 1 sinema salonu, 1 sinevizyon salonu, küçük çapta bir dondurulmuş Hayvan Müzesi, 1 Sosyal Bilimler odası, Fizik Laboratuarı, Biyoloji Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, Felsefe odası, Müzik odası, resim atölyesi, konferans salonu, toplantı salonu, tiyatro salonu, çok fazla kitap içermesinin yanında yabancı kaynakları da içerisinde barındıran bir kütüphane, Bilgisayar Laboratuarı, internet amaçlı Bilgisayar Laboratuarı, 2 spor salonu, yemekhane, kantin, kız öğrencilerin kaldığı pansiyon, 8 yataklı revir ve 24 saat görev yapan bir hemşire bulunmaktadır Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi'nde velilere, öğrencilere ve öğretmenlere danışmanlık hizmeti veren 2 Psikolojik Danışman görev yapmaktadır Okulun binası 150 yıllık geçmişiyle örtüşen 2 derece tarih eser statüsündedir Okulun bünyesindeki Alman ve Türk öğretmenleri sayesinde 1 yıl hazırlık 4 yıl lise eğitimi ile Almanca öğretimi yapmakta, İngilizce öğretimini hedeflemekte ve ÖSS başarısı (2006 yılı ÖSS sinde %94'lük başarı ile Türkiye'nin en başarılı 5 anadolu lisesi) yüksektir
Okulun kış festivali olan CALfest'te okulun öğrenci ve mezunlarından oluşan müzik grupları sahne alırken, yaz festivali JUGENDFEST'te ünlü gruplar ve ses sanatçıları sahne almaktadır
İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilerin yurt dışında üniversitelerde geçerliliği olan Sprachdiplom B1 ve Sprachdiplom C1 alma imkanları bulunmaktadır Okulun başarılı öğrencilerine Alman hükümetince burs verilmektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com