02-13-2007
|
|
Ergenekon
|
Kaybolan Güzellikler
KAYBOLAN GÜZELLİKLER (Ergenekon –Denizli 2006)
Nerden çıktı bu adamlar? Gözleri dönmüş, elleri kanlı Taş nemine yatmış akrepler gibi zehirlemek için fırsat kolluyorlar Korku ve umutsuzluk karanlık bir çığ gibi çöktü üstümüze Şehirlerde kargaşa, evlerde kahır arttı Sanki hiç bitmeyecek geceler içindeyiz
Affetmek için suçlu arayan gözler, şimdi kandan bir kılıf içinde kopkoyu bir öfke olmuş Küfürler, bağrışmalar, feryatlar, sonu gelmez iniltiler sarmış her tarafı Bir bakış, bir gülümseme tüm benliğimizi sarar, ışıktan yağmur başlatırdı ruhumuzda Ruhumuzun yıldızları bir bir dökülüyor artık yerlere
Sulu sepken uzun kış geceleri, annemizin devleri ve cinleri arkadaşlık ederdi uykularımıza Padişahın en küçük oğlu olur, Anka Kuşu’nun sırtında getirirdik kayıp prensesi sarayımıza Şimdi tüm rüyalar veremli Yataklarda dönüp duruyoruz, sabah olmak bilmiyor Biraz dalsak korkularımızın, umutsuzluklarımızın aç homurtusu ile gene uyanıyoruz
Hak, adalet derdik ve bilirdik de Haramı, sevabı, günahı tanırdık Çeliğe su veren alın terimizdi Acıları, sıkıntıları, dertleri, hatta yokluğu bile paylaşırdık Şimdi neden mahkeme kapılarının önünde onca mazlumlar ordusu
Dağ efeleri gibi dimdik dururduk haksızlık karşısında Şimdi güçlü-haksızlar karşısında, bu itilip, kakılmalar, horlanmalar, bıkkınlık ve onursuzluk veren sessizliklerimiz neden? Şimdi neden en pahalı otellerde, en düzenbazlar, en cesur mankenlerin defilesi eşliğinde geleceğimizi pazarlıyorlar
Sahi ne oldu birden bize? İyi adamlar, tüm güzellikleri alıp, en iyi atlara binip gittiler mi bir daha gelmemek üzere Yoksa kullanım süreleri doldu diye tozlu arşivlere mi kaldırdık onları
Ağaçları kağşamış eski evimizin, benim kadar yorgun ıhlamur ağacı Sana anlattım bunları Bekle biraz Üç çekimlik sigaram, tek yudum çayım kaldı Devleri ve cinleri masallara kovayım Çıkınlayıp anılarımı, düreyim arzularımı Şu avuç içi kadar ömrümde bir sen biliyorsun nelerin kaybolduğunu Onları da sarıp sırtıma geliyorum yanına Bu gece kaybolan güzelliklere birlikte ağlayalım
|
|
|