![]() |
Erivan Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erivan EğitimEğitim Ülkenin başkenti olması dışında Erivan, aynı zamanda Ermenistan'ın en çok sayıda eğitim merkezine sahip olan yeridir ![]() ![]() Ermenistan'ın en büyük üniversiteleri (hem devlet, hem de özel) Erivan'da bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Erivan'ın en eski üniversiteleri I ![]() Erivan Devlet Üniversitesi (Ôµ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1921 yılında, ülkenin Sovyetleşmesinden önce, Devlet Müzik Konservatuarı açıldı ![]() ![]() 1930'lu yıllar boyunca birkaç tane Sovyet üniversitesi açıldı: 1930'da Devlet Tıp Üniversitesi (Ôµ ![]() ![]() ![]() ![]() 1933'te Devlet Mühendislik Üniversitesi açıldı ![]() 1935'te Devlet Dil Üniversitesi açıldı ![]() Ermenistan'ın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan etmesinden sonra birkaç tane de yabancı üniversite kapılarını açtı ![]() Ermenistan Amerikan Üniversitesi, bağımsızlığın ilanı ile aynı yıl (1991) kuruldu ![]() 1997'de kurulan Ermeni-Rus Devlet Üniversitesi'nde, yaklaşık 1600 ikidilli öğrenci okumaktadır ![]() Ermenistan Fransız Üniversitesi, 2000 yılında kapılarını açtı ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|