Erivan Eğitim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erivan EğitimEğitim Ülkenin başkenti olması dışında Erivan, aynı zamanda Ermenistan'ın en çok sayıda eğitim merkezine sahip olan yeridir Erivan'da 27 tane ortaokul[85] ve 12 tane sanat okulu[86] bulunmaktadır, ve hepsi Ermenistan Eğitim Bakanlığı tarafından idare edilmektedir![]() Ermenistan'ın en büyük üniversiteleri (hem devlet, hem de özel) Erivan'da bulunmaktadır Ucuz fiyatları ve İngilizce dilinde tıp öğretimi nedeniyle, bu üniversitelerde özellikle Hindistan'dan çok sayıda yabancı öğrenci okumaktadır [87] Erivan Devlet Üniversitesi görüntüsü![]() Erivan'ın en eski üniversiteleri I Cumhuriyet döneminde (1918-1920) kuruldu :Erivan Devlet Üniversitesi (Ôµ Õ? Õ? - YSU) 16 Mayıs 1919 tarihinde açıldı ve şimdi yaklaşık 18 000 tane öğrenci bu üniversitede okumaktadır [88]1921 yılında, ülkenin Sovyetleşmesinden önce, Devlet Müzik Konservatuarı açıldı [89]![]() 1930'lu yıllar boyunca birkaç tane Sovyet üniversitesi açıldı: 1930'da Devlet Tıp Üniversitesi (Ôµ Õ? Ô² Õ? - YSMU) açıldı [90]1933'te Devlet Mühendislik Üniversitesi açıldı [91]1935'te Devlet Dil Üniversitesi açıldı [92]Ermenistan'ın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan etmesinden sonra birkaç tane de yabancı üniversite kapılarını açtı Bunlar:Ermenistan Amerikan Üniversitesi, bağımsızlığın ilanı ile aynı yıl (1991) kuruldu [93]1997'de kurulan Ermeni-Rus Devlet Üniversitesi'nde, yaklaşık 1600 ikidilli öğrenci okumaktadır ![]() Ermenistan Fransız Üniversitesi, 2000 yılında kapılarını açtı [94]Kaynak : Wikipedia |
|
|
|