|  | Tuzlukçu, Konya [B]Köyler[/B] |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tuzlukçu, Konya [B]Köyler[/B]KÖYLER ÇÖGÜRLÜ Ilçeye en yakin köy olup 5 km mesafededir  Eski adi "Menlik" tir  113 kisinin yasadigi köyde temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir  Köy halki eski Bulgaristan göçmenlerindendir  Köyde okul mevcut olmasina ragmen tasimali egitim yapilmaktadir  ERDOGDU Ilçeye uzakligi 12 km'dir  200 haneli köyde 502 kisi yasamaktadir  Halk Bulgaristan göçmeni olup köyün 1  800 dekar merasi vardir  Temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir  Köyde cami, saglik ocagi, tarim kredi kooperatifi, postane, 6 derslikli okul ve ögretmen lojmani mevcuttur  Ögrenci azligindan kapali olan okulda 1  ve 2  kademe ögrencileri Aksehir'e tasinmaktadir  GÜRSU Düz bir ovada kurulu, ilçeye 6 km uzaklikta 197 kisinin yasadigi, 400 dekar merasi olan küçük bir köydür  Köyde eski Rus Kazaklari yasadigindan "Kazak Köyü" de denmektedir  Halen kilise kalintilari mevcuttur  Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir  KONARI Köy genis bir yerlesime sahiptir  Ilçeye uzakligi 15 km olup nüfusu 769'dur  3003 dekar merasi mevcuttur ve baslica geçim kaynagi halicilik, tarim ve hayvanciliktir  Köyde 128 ögrenci ile 1  ve 2  kademe egitim yapilmaktadir  KORASI Ilçeye uzakligi 18 km olan köy Bozdag eteklerinde kurulmustur  Nüfusu 1  110 kisidir  Baslica geçim kaynaklari arasinda tarim ve hayvanciligin yanisira baska köylerde tarim isçiligi yapmakta yer alir  Okul faaliyettedir  KÖKLÜCE Ilçeye uzakligi 23 km olup nüfusu 338'dir  Eski ismi "Kaha" dir  Köyde saglik ocagi olmasina ragmen personeli yoktur  Egitim-Ögretim Aksehir'e tasimali olarak yapilmaktadir  KUNDULLU Köy Gavur Daglari eteklerinde kurulmus olup ilçeye uzakligi 16 km ve nüfusu 701'dir  2360 dekar merasi mevcuttur ve yine geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir  Köyde 2 adet cami ve saglik ocagi mevcut olmasina ragmen saglik ocaginin personeli yoktur  Egitim-Ögretim 1  kademe köyde 2  kademe Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir  MEVLÜTLÜ Aksehir-Yunak yolu üzerinde kurulu köyde 326 kisi yasmakta ve 1  200 dekar merasi bulunmaktadir  Ilçeye uzakligi 15 km'dir  Köyde cami ve personeli olmayan saglik ocagi mevcuttur  Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir  PAZARKAYA Aksehir-Yunak yolu üzerinde kurulu köyde 19 kisi yasmaktadir  Göçmen vatandaslarimizin olusturdugu köy Ilçeye 8 km'dir  Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir  SUBATAN Ilçeye uzakligi 10 km olup nüfusu 108 kisidir  Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir  Temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir  TURSUNLU Ilçeye uzakligi 20 km'dir  Düz bir ovada kurulu köyün nüfusu 227'dir  1  672 dekar merasi vardir  Egitim-Ögretim Ilgin Ilçesi Çavusçu Kasabasina tasimali olarak yapilmaktadir  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |