|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dağıtımlar, dağıtımları, gentoo, linux, tabanlı |
![]() |
Linux Dağıtımları Gentoo - Gentoo Tabanlı Dağıtımlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Linux Dağıtımları Gentoo - Gentoo Tabanlı DağıtımlarGentoo - Gentoo Tabanlı Dağıtımlar Gentoo Portage paket yönetim sistemine sahip ve sınırsız özelleştirilebilmeye imkan veren bir dağıtım ![]() Dağıtım Açıklama Gentoox XBox için bir dağıtım ![]() Knopperdisk Live USB amaçlı bir dağıtım ![]() Kororaa Kolay kurulumu hedefleyen bir dağıtım ![]() Pentoo Live CD dağıtımı ![]() Sabayon Linux Kurulabilen Live DVD dağıtımı ![]() SystemRescueCD Veri kurtarma amaçlı Live CD dağıtımı ![]() Ututo Arjantin menşeili bir dağıtım ![]() VidaLinux Anaconda yükleme sistemini kullanan bir dağıtım ![]() Fedora - Fedora Tabanlı Dağıtımlar RPM Paket yönetim sistemini kullanan bir dağıtım ![]() Dağıtım Açıklama Aurox Polonya menşeili eğitim ve multimedya kullanımı amaçlı bir dağıtım ![]() ![]() Aurora SPARC Linux SUN Sparc mimarisi için bir dağıtım ![]() BLAG Linux and GNU K12Linux and K12LTSP LTSP destekli bir dağıtım ![]() Linux XP Kolay kullanım ve yüklümü amaçlı bir dağıtım ![]() Linpus Linux Çin menşeili bir dağıtım ![]() Yellow Dog Linux PowerPC mimarisi için bir dağıtım ![]() Red Hat Enterprise Linux - RedHat Tabanlı Dağıtımlar RPM Paket yönetim sistemini kullanan bir dağıtım ![]() Dağıtım Açıklama Asianux Sponsorlarca desteklenen uzakdoğu dilleri desteği veren bir dağıtım ![]() CentOS Sunucu amaçlı yaygın kullanılan bir dağıtım ![]() ClarkConnect Router/firewall amaçlı bir dağıtım ![]() Scientific Linux Fermilab ve CERN tarafından desteklenen mühendislik amaçlı bir dağıtım ![]() SME Server Kolay yönetimi amaçlayan CentOs tabanlı küçük bir dağıtım ![]() White Box Enterprise Linux Diğer RPM Tabanlı Dağıtımlar Dağıtım Açıklama aLinux Peanut Linux olarak da bilinen ev kullanımını amaçlayan bir değıtım ![]() ALT Linux Master, Compact ve Junior sürümleri olan Kril alfabesi destekli bir dağıtım ![]() Annvix Mandriva tabanlı güvenlik hedefleyen bir dağıtım ![]() Ark Linux kolay öğrenme ve kullanmayı amaçlayan bir dağıtım ![]() ![]() Berry Linux Fedora tabanlı Japonca destekli bir dağıtım ![]() CAElinux PCLinuxOS tabanlı mühendislik dağıtımı ![]() Caixa Magica Portekiz menşeili bir dağıtım ![]() Caldera Linux SCO Firması tarafından satın alınan eski bir dağıtım ![]() cAos Linux Eski donanımlara destek veren bir dağıtım ![]() EduLinux Eğitim amaçlı bir dağıtım ![]() EnGarde Secure Linux Güvenlik amaçlı sunucu dağıtımı ![]() Lapis Türkiye menşeili, Gnome masaüstü ortamını kullanan, sistemin genelinde Zemberek imla denetimi ile imla denetimi yapabilen, kullanımı ve kurulumu basit PCLinuxOS tabanlı güzel bir dağıtım ![]() Linkat İspanya-Katalonya hükümetince desteklenen bir dağıtım ![]() Mandriva Linux Yaygın kullanılan ve kolay kullanımı amaçlayan bir dağıtım ![]() MCNLive Multimedya amaçlı Mandriva tabanlı Live CD ve Live USB dağıtımı ![]() PCLinuxOS Mandriva tabanlı bir dağıtım ![]() ![]() QiLinux İtalya menşeili sunucu sürümü de olan bir dağıtım ![]() Red Flag Linux Çin menşeili bir dağıtım ![]() Red Hat Linux Fedora Core ve Red Hat Enterprise Linux olarak bölünen esk bir dağıtım ![]() çıkmıştı ![]() SAM Linux XFce Masaüstü ortamı kullanan PCLinuxOS tabanlı bir dağıtım ![]() SUSE Linux - SUSE Enterprise Linux Novell Firmasınca desteklenen ve Avrupa'da yaygın kullanılan bir dağıtım ![]() Trustix Güvenlik amaçlı bir dağıtım ![]() ![]() Turbolinux Vine Linux Japonca destekli bir dağıtım ![]() YOPER Yeni Zelanda menşeili bir dağıtım ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|