Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, atatürk, lisesi

Ankara Atatürk Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ankara Atatürk Lisesi

Ankara Atatürk Lisesi

Kuruluş
1886

Ülke
Türkiye

Türü
Anadolu Lisesi eğitim süresi ise hazırlık dahil 5 yıl

Müdür
Nedim Namdar

Eğitim dili
Türkçe

Yabancı diller
İngilizce ve seçilen ikinci yabancı dil

Öğrenci sayısı
1300

Web sitesi
Ankara Atatürk Lisesi

Ankara Atatürk Lisesi, Ankara'nın Sıhhiye semtinde bulunan bir Anadolu lisesidir Kuruluş yılı 1886'dırOkul Ankara İdadisi olarak kurulmuş, 1908 de Ankara Sultanisi,1924 de Ankara Erkek Lisesi adını almıştır Adına Anadolu eklenmemesinin sebebi bu okula adının Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmesidirTürkiye'de Ulu Önder Atatürk'ün adını alma onuruna sahip ilk lisedirAtatürk, Ankara Sultanisi olarak Okula ilk ziyaretini 30 Aralık 1919 da yapmıştırAtatürk'ün yaptığı konuşma metni Atatürk Lisesinin Web sitesinde bulunmaktadırOkul kuruluş tarihi itibariyle Türkiyenin ilk on lisesinden biridirAnkaranın ilk ve Anadoluda Türkçe eğitim yapmak üzere kurulan ilk liselerden biridirGalatasaray,Vefa,Kabataş,İstabul Lisesi gibi Türkiyenin çeşitli alanlarda ünlü simalarının yetiştiği köklü bir eğitim kurumudur
Okul hakkında
1886 yılından günümüze kadar gelmiş büyük bir tarihe sahiptir Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nda birçok öğrencisi savaşlara katılıp şehit düşmüştürMilli Mücadelenin içinde yer alan Okula Savaş sonrası bizzat Atatürk tarafından sancak verilmiştirAtatürk Lisenin izci oymağına Gazi Oymağı adını vermiştir 1975 yılına kadar sadece erkek öğrencileri kabul ettiği için bir diğer ismi de Ankara Atatürk Erkek Lisesi idi Okulun yaklaşık olarak 1600 öğrencisi vardır Okulda sportif faaliyetler ön plandadır Son yıllarda hentbol takımı Türkiye çapında dereceler elde etmiştir Her yıl geleneksel olarak satranç turnuvaları yapılır 2007 yılında yapılan OKS taban puanlarına göre Ankara'da, Ankara Fen Lisesi, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ve Ankara Gazi Anadolu Lisesi'nin ardından 4 sıradadır Fakat gerek ÖSS'deki başarısı; gerekse okulun tarihi ile Ankara'nın en iyi 3 Anadolu Lisesinden birisidirODTÜ ye en çok öğrenci veren okullardan biridir Okulda geleneksel günler düzenlenmekte, yeni kuşak ile eski kuşak arasında bağlantı kurulabilmektedirAnkara Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Necatibey Caddesi No:51-1/16 Kızılay/Ankara,Tlf:(0312)2300373 adresindedirAyrıca Derneğin internet sitesi vardır
ankaraataturkliselilerdernegiorg Ayrıca Dernek Yöneticisi DrYaşar Methibay'ı 2161326 nolu telefondan arayabilirsinizHocamız Gazi Ünvde öğretim üyesi olup bu üniversitedeki Atatürk liseliler irtibat kurabilirAyrıca her ayın ilk perşembe akşamı saat 18:30 da ALEV aracılığı ile LİMAK AMBASSADOR OTEL de tüm atatürk liseliler buluşuyor anılarımızı tazeleyip dayanışma içinde kaynaşıyoruzBu konuda ALEV 03122302991 no'lu telefonla bilgi alabilirsinizAyrıca ALEV tarafından yayınlanandergi ve Almanak kitabını da bu telefondan isteyebilirsiniz Okulda, 2007-2008 eğitim-öğretim yılından başlanarak o yıl sadece 9 okulda uygulanan bir tarklı uygulamaya geçilmiştir Bu uygulamaya göre okulda ngilizce Hazırlık sınıfı(muafiyet sınavına girilebilmekte)artı 4 yıl eğitim verilmektedir Ayrıca okulun hazırlık sınıfına başlayanlar için ana yabancı dil İngilizce'nin yanında ek ders olarak Rusça, Çince, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca eğitimi verilmektedir Bu diller 5 yıl boyunca müfredatta yer almaktadırAyrıca her yıl geleneksel olarak düzenlediği sanat gecesiylede büyük beğeni toplamaktadırHazırlık eğitimi pilot okullar olarak yapılmamaktadırBu okullar gerçek anadolu lisesidirLiseler 4 yıla çıkınca genelde hazırlık uygulaması kalktıSadece Galatasaray Kabataş Vefa İstanbul lisesi ve Ankara Atatürk Lisesi gibi Türkiyede 9 lise bu uygulamaya tabidirDolayısıyla pilot uygulaması değildirBu liseler Türkiyenin en köklü liseleri arasındadır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com