![]() |
Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Bahçelievler Deneme LisesiAnkara Bahçelievler Deneme Lisesi 1955 yılında Ankara'nın Bahçelievler semtinde öğretime açılmıştır ![]() ![]() ![]() Okulun müfredat programları planlanırken öğrencinin içinde yaşadığı toplumda, ana - baba her türlü iş sahibi, eğitimci, bilgin, çeşitli kurum ve fakültelerle temas edilmiş çocukların ihtiyaçları, değişen ve gelişen toplumun istekleri ve Milli Eğitim'in amaçları gözönünde tutulmuştur ![]() Öğrencilerin zihin ve bedeni gelişimi, bireysel faktörler dikkate alınarak onlara başarı sağlayacak bir program düzenlenmiş ve bakanlığın onayından sonra 1955 yılında öğretime açılmış olan Bahçelievler Deneme Lisesi'nde 1956-1957 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() 1974-1975 öğretim yılı başında modern fen programları uygulamasına ilaveten 9 ![]() ![]() ![]() ![]() Lisenin kuruluşunda: Yıldız Uğurtaş, Basri Gürkan, Enver Taşdemiroğlu, Lütfullah Sami Akalın, Fazıl Bengin, Düriye Köprülü, A ![]() ![]() Yıldız Teknik üniversite senatosunun 29 Haziran 2006 tarihinde aldığı kararla onursal doktora unvanı verilen ve Cumhuriyet tarihinin ilk kadın öğretmenlerinden biri olan Eğitimci Refet Angın okulun ilk müdürlerindendir ![]() Lisede kendi adını taşıyan izci grubu mevcuttur ![]() ![]() Türk tarihinde önemli köşetaşlarını oluşturan birçok devlet adamı, Milli basketbolcular Burç, Hakan Yörükoğlu, Behçet Turan Öner, Şenol Güneş, Selçuk Yula gibi birçok sporcu, Doğu Perinçek gibi birçok siyasetçi, Uğur Mumcu gibi birçok gazeteci-yazar ve Fatih Kısaparmak, Oylun Erdayı, Çetin Kıranbay gibi birçok sanatçının yetişmesine vesile olan okul, halen eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir ![]() BAHÇELİEVLER DENEME LİSESİ MARŞI Deneme Lisesi, Ey kutsal ocak Bu Yurda adanmış hep yoğun varın ![]() Arkadaş göklerde o parlatacak Ay-Yıldız gibi bin bir alnı yarın ![]() Doğruyu, güzeli öğrettin bize Koşarız önünde gelmeye dize, Ey Lisem, adınla,dünyayı tutan Şanınla çağlayan kaynak gibisin ![]() Öğreten, öğrenen dolu bir yuva Bilginin burcunda bayrak gibisin ![]() Kazılsın duamız toprağa, taşa Bin kere, bin kere, bin kere yaşa ![]() ![]() ![]() SÖZ: Sıtkı Bilmen BESTE: Saime Akyol Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|