08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esenyalı, Pendik
Esenyalı; İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı bir semttir
Orhangazi, Fatih, Ahmet Yesevi ve Esenyalı mahallelerini kapsar Tuzla (Aydıntepe Mahallesi)'ya sınırı vardır Ayrıca bu sınırda Tuzla Tersanesi'nin bir bölümü yer almaktadır Şu anda İski'nin depo olarak kullandığı bir tepede bu semtte yer almaktadır Bu tepenin arkasında semte ait bir mezarlık yer almaktadır Her geçen gün biraz daha gelişmekte olan Esenyalı ,İTO Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi,Gülizar Zeki Obdan Lisesi, Denizcilik Meslek Lisesi, 80 yıl Nuh Çimento Lisesi ve tersaneyle aynı adı taşıyan Un-roro İmam Hatip Lisesi'ne ev sahipliği yapmaktadır Ayrıca Esenyalı Merkez Camii, Yeni Camii,Muhammediye Camii Fatih Camii gibi camileri bünyesinde barındırır İsa Yusuf Alptekin İlköğretim Okulu,Turgut Reis İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu, Ayazma İlköğretim Okulu, Ergenekon İlköğretim Okulu gibi okullarada evsahipliği yapar Bünyesinde birçok süpermarketi barındıran semt, Güzelyalı Mahallesinde yapılan Pendik Neo Avm ile en büyük marketine sahip olacaktır Ayrıca semt tren istasyonuda barındırmaktadır( Bahsi geçem AVM ve tren istasyonu Kaynarca Mahallesi sınırlarındadır, bakınız Pendik Belediyesi Haritalar)
Pendik ilçesinin mahalleleri
Ahmet Yesevi Bahçelievler Batı Çamçeşme Çınardere Doğu Dumlupınar Ertuğrul Gazi Esenler Esenyalı Fatih Fevzi Çakmak Güllübağlar Güzelyalı Harmandere Kavakpınar Kaynarca Kurtköy Orhangazi Orman Orta Ramazanoğlu Sanayi Sapanbağları Sülüntepe Şeyhli Velibaba Yayalar Yenimahalle Yenişehir Yeşilbağlar
İstanbul Portalı
Kaynak : Wikipedia
|
|
|