Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalya, lisesi

Antalya Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antalya Lisesi

Antalya Lisesi

Slogan
Eğitimde Kalite

Kuruluş
1898

Ülke
Türkiye

Türü
Anadolu Lisesi

Müdür
Adnan Menderes Bulut

Eğitim dili
Türkçe

Yabancı diller
İngilizce, Almanca

Öğrenci sayısı
1320

Web sitesi
http://wwwantalyalisesik12tr

Antalya Lisesi Antalya ilinin bilinen ilk eğitim ve öğretim kurumudur Antalya'nın en eski lisesi olan Antalya Lisesi 1889 yılında bakkal iki kardeş tarafından iki katlı iki bina halinde ev olarak yaptırılmıştır
1898-1891 yıllarında eğitim kurumuna çevrilen bu binalar Antalya Lisesi'nin ilk halidir Binalarda ve eğitim durumunda çeşitli değişmeler geçiren Antalya Lisesi 1932 yılında bugünkü adına kavuşmuştur
Antalya Lisesi'den mezun olan yaklaşık 35000 kişi vardır 2005 yılında Anadolu Lisesi programı uygulanan bir lise haline gelmiştir Nisan 2008'de TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Belgesini almaya hak kazanmıştır Lisede 100 yıllık olma niteliği sebebiyle yaptırılmış bir de Antalya Lisesi Cumhuriyet Müzesi bulunmaktadır Ancak ziyarete kapalıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com