Dana Eti Kısımları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Eti KısımlarıKısımları Dana etinin parçaları Dana etinin gerdan, but ve karın kısımları daha çok hareket ettikleri için daha kaslı ve serttir Gerdan, but ve karından uzakta kalan kısımlar dana etinin en yumuşak ve en tercih edilen (dolayısıyla en pahalı) kısımlarıdır Dana eti kasaplar tarafından kullanım amacına göre aşağıdaki kısımlara ayrılarak satılır:Kontrfile Bonfile Nuar Kontrnuar Sokum Tranç Yumurta Antrikot Bodigo Döş Pençeta Kürek Gerdan Bu parçalar arasında gerdan, pençeta, döş ve kürek kısımları hayvanın daha çok hareket eden kısımları olduğu için daha serttir ve genellikle kıyma olarak kullanılırlar Nuar, kontrnuar ve bodigo (but) kısımları haşlanarak yenmeye uygundur Yumurta, tranç ve sokum kısımları kuşbaşı et olarak kullanılır Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır, dolayısıyla ızgara için mükemmeldir![]() Kaynak : Wikipedia |
|
|
|