Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, halk, halkoyunları, kulüpleri, oyunları, yöresi

Balıkesir Yöresi Halkoyunları Halk Oyunları Kulüpleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balıkesir Yöresi Halkoyunları Halk Oyunları Kulüpleri

Halk Oyunları Kulüpleri

Balıkesir yöresi zeybek kostümü arkadan görünümü

İlde faaliyet gösteren halk oyunları kulüpleri;

Karagücü Spor Kulübü
BASAM Balıkesir Anadolu Sanat Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü
Balıkesir İli Gençlik ve Spor GM Kulübü
Balıkesir Çağdaş Halk Oyunları Kulübü
Balıkesir Ferman Halk Oyunları Derneği Spor Kulübü
Pamukçu Belediye Spor Kulübü
Pamukçu Bengisini Yaşatma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü
BAFAT Balıkesir Folklor Araştırma Spor Kulübü
YDS Gençlik Spor Kulübü
Balıkesir Engelliler Spor Kulübü
Gönen Gençlik ve Spor Kulübü
Gönen Termal Spor Kulübü
İvrindi Spor Kulübü
Burhaniye Spor Kulübü
DUFAD Spor Kulübü
Sındırgı Spor Kulübü
Kepsut Spor Kulübü
Ayvalık Spor Kulübü
Edremit Spor Kulübü

Ayrıca ildeki pek çok okul bu uğraşa gönül vermekte ve Balıkesir yöresi halk oyunlarını geliştirmeye çalışmaktadır Gerek kostüm gerekse sahne ve müzik açısından Balıkesir yöresinin gelişmesini sağlamaya çalışmaktadırlar
Başarı kazanmış okullardan bazıları şunlardır; Balıkesir-Karesi İlköğretim Okulu, Alişuuri İlköğretim Okulu, Mehmetçik İlköğretim Okulu, İvrindi 7 Eylül İlköğretim Okulu, Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu, Zağnospaşa İlköğretim Okulu, Pamukçu Mebruke Hakkı Kabakçı İlköğretim Okulu, Vehbi Bolak İlköğretim Okulu
Liselerden ise; Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Lisesi, Balıkesir Lisesi, Ticaret Odası Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi
İlçelerden ise başta Burhaniye olmak üzere Edremit, Gönen, İvrindi, Savaştepe ve Kepsut'taki okullar bu uğraşa destek vermektedir
Halk Eğitim Merkezleride halk oyunları faaliyetlerine destek olmaktadırlar Özellikle Balıkesir HEM Savaştepe HEM ve Kepsut HEM Türkiye finallerinde Balıkesir ilini başarıyla temsil etmişlerdir Yine okullarda açtıkları kurslarla öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirip, yöremiz halk oyunlarını öğrenmelerine vesile olmaktadırlar

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com