![]() |
Donatım Köyü Merkez Muş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Donatım Köyü Merkez Muşdonatım köyü bilgileri - donatım köyü resimleri - donatım köyü tanıtım Donatım, Muş ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi köyümüz muş iline 3 km uzaktadır muş ilini aynı zaman da tepeden görme imkanına sahip en yüksek tepede kuruludur sağımızda KEPENEK solumuzda SOGUCAK bulunmaktadır köyümüzün geçmişi urartuların haspet kalesine geçişi icin atlı süvarilerinin geçiş güzergehıdır yamacımızda bulunan papaz okulu denilen arak kilisesi de ayrı zenginliğimiz dir ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyümüze özgü yemek zenginliğimiz sadece anam FENER BALİ nin turşuları meşhurdur ![]() ayrıca muşun olduğu gibi köyümüzünde meşhur içli köftesi vardır ![]() ![]() ![]() Coğrafya coğrafik olarak kuzeyinde muş ovası güneyinde dağlar doğusunda kepenek köyü batısıdna ise muş merkez bulunmaktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karasal iklim etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 730 2000 621 1997 537 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak/ yerel net / vikipedi / özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|