Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eralanı, köyü, merkez, muş

Eralanı Köyü Merkez Muş

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eralanı Köyü Merkez Muş

Merkez Eralanı Köyü Bilgileri - Eralanı Köyü Hakkında - Eralanı Köyü Tanıtımı - Eralanı Köyü Resimleri

Eralanı,Muş ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köyüdür

İlçe: MERKEZ

İl:MUŞ

İle Uzaklığı:24 km

İlçeye Uzaklığı:24 km

Rakım: m

Nüfus:

2000:703

1997:755

Coğrafya

Muş merkezine 24 km uzaklıktadırHaritada muş'un güneybatısındadırköyün aşağısından murat suyu geçiyor

İklim

Köyün iklimi, kara iklimi etki alanı içerisindedir

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Eğitim-öğretim oranı çok yüksektir Sadece eğitim sektöründe çalışan 50' in üzerinde öğretmen ve idarecilerimiz bulunmaktadır Değişik kamu kurumlarında çalışanlarımızın sayısı oldukça fazladır Başta TıpFak olmak üzere Mühendisliklerde okuyanların sayısı oldukça fazladır Tamamen bir rekabet ortamı doğmuştur Eğitimde doğmuş olan bu rekabet ortamı halkımızı iyi yönlere yönlendirmiştir Muş merkezde ekmek fabrikaları ve çeşitli iş yerleri bulunmaktadır TCDD yolları köyümüzün bir başka güzelliği ve geçim kaynağıdır İşçilerimizin bir çoğu emekli olmuş halen çalışanlarımız vardır Buda en büyük zenginlik kaynaklarımızdandır Bir kısmı Şeker Fabrikasında, Tütün Yap İşletmesi Köy Hiz vb yerlerde çalışmaktalar Yerleşim alanı olarakta güzel yerleşmiştir Hemen hemen her evin kendine yetecek kadar bahçesi bulunmaktadır İmkanların çoğalmasiyla köy daha da bir güzelleşiyor Örneğin; herkes kendi evinin suyunu sondajla haletmiştir Her ne kadar şebeke suyu olsada yazın yeterli geğildir Bundan dolayı köylü kendi işini kendisi hal etmiştir Bununla birlikte ağaçlandırma çalışmaları başlamıştır Barınma konusunda şehir merkezinden bir fark görülmekektedirKöyümüzde yetişmeyen sebze çok azdır Malesef meyve konusunda murat nehrinin yakın olması kışın meyve ağaçlarını yakmaktadır Bundan dolayı meyve yetişmiyor Yazın tam bir tatil yeridir

Köy Muhtarı: Bilgi yok

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim 8 yıllık ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve Ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırköyden tren yolu geçip köyde TCDD istasyonu vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com