![]() |
Açıkağıl Köyü Hakkında Bilgi Başkale Van |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açıkağıl Köyü Hakkında Bilgi Başkale Vanaçıkağıl köyü başkale - başkale açıkağıl köyü van açıkağıl köyü resimleri Açıkağıl, Van ilinin Başkale ilçesine bağlı bir köydür ![]() Köyün eski adı Haynova olarak bilinir ![]() ![]() Köy klasik br kürt köyü olup botti[botan] aşiretine mensuptur ![]() Van iline 134 km, Başkale ilçesine 22 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyde çok sert bir karasal iklim mevcuttur ![]() mektedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 297 2000 200 1997 Ekonomi Köyde tarım ve hayvancılık yapılmakla beraber köyün asıl geçim kaynağı sınır ticareti dir ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara :göre köy muhtarları 2004 - haydar demir 1999 - harun kaya 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim birleştirilmiş sınıfta eğitim veren ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() açıkağıl köyüne ait resimleri bu başlık altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|