|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
tunceli, tuncelinin, yemekleri, yöresel |
![]() |
Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleritunceli'nin yemekleri,tunceli yemekleri,tunceli'nin yöresel yemekleri,tuncelinin meşhur yemekleri,tunceli yemek tarifleri Oldukça zengin yemek kültürüne sahip olan Tunceli'nin yöresel yemekleri arasında Zerefet (Babiko), Sirekurt, Sirepati, Keşkek, Kavut, Patila unlu yemeklerine örnek verilebilir ![]() ![]() ![]() Zerefet ( Babıko , Pargaç ) ![]() Yapılışı Pisirilmis ekmegin üstü yuvarlak daire gibi biçakla kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteğe göre sarmısaklı veya sarmısaksız ayran, kasik ile ufaltilan ekmegin üstüne ilave edilir ![]() ![]() Şir ( Şire kut ) Yapılışı Şir için hazırlanan hamur kıvamına geldikten sonra yuvarlak bir hale getirilerek, metel saçin altina yerlestirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yogurt veye sarmisaklı ayran azar azar topikenin içine aktarilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Xesıla ( Hasıl ) Yapılışı Hasıl yemegi bulgur , un , tere yağı ve ayrandan yapılan bir yemektir ![]() ![]() Hasıl kıvamını bulunca bir tavada eritilmiş olan tere yağı hasılın ortasında açılmış havuzun içine boşaltılır ![]() ![]() ![]() Bızıke Dorakın ( Patila ) Yapılışı Evde yapılmış hamurun içine tulum peyniri ( veya çökelek ) soğan'dan yapılmış iç eklenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuncelinin Yöresel Yemekleri - Tunceli YemekleriTutmaç ( Pastıkan )Çorbası Yapılışı Tarifi ve yapılışı halk arasında bilinen isimleriyle Yayla Çorbası veya Ayranlı Çorba gibidir ![]() ![]() Tutmaç Çorbasının ana ve en önemli malzemesi yöresel adıyla Pastıkan Peyniridir ![]() ![]() ![]() İsteğe göre döğme veya Ev Erişltesiyle yapılabilinir ![]() ![]() Şire Saç ( Şire Seri ) Yapılışı Şire Saç mantık olarak zerefet gibi yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|