![]() |
Bozat Köyü Sarıkamış Kars |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bozat Köyü Sarıkamış KarsBozat Köyü Sarıkamış - Bozat Köyü Hakkında - Bozat Köyü Tanıtımı - Bozat Köyü Resimleri İlçe: SARIKAMIŞ - İl: KARS Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/351 1997/437 İle Uzaklığı: 42 km İlçeye Uzaklığı: 12 km Rakım: 2040 m ![]() Tarih Bozat, Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı bu köyün halkı Osetya'dan gelerek bu köye yerleşen bir Oset köyüdür ![]() ![]() ![]() ![]() 1993 yili itibariyle Posoftan gelip Bozata yerlesmis olan Kipcak Türklerinin tamamina yakini degisik sebeplerden dolayi basta Bursa olmak üzere büyük sehirlere göc etmislerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amcamdan dinledigim bir hatirayi sizlerle paylasmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Bozatköyü benim icin cok sey ifaede etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKLE BOZATIM Elimde baglamayla gelecegim sana Cikacagim beyazlanmis daglarina Karlarin icinde vuracagim tellere Duyulacak türkümüz dinle Bozatim Gecmis günleri anacagim her misramda Burkuldukca yüregim aglayacagim Görecegim kendimi nahirin ardinda Yankilanan sesimi dinle Bozatim Neseli güzel günlerim gecti icinde Karis karis topragina sevdalandim Senden ayirinca kader düstüm gurbete Baglamam sesim oldu dinle Bozatim Baglamam dilim oldu dinle Bozatim Senelerdir hasretim dagina tasina Bir resmini görsen yas dolar gözlerim Bir resmini görsen kanaglar yüregim Gayri dayanamiyorum bu ayriliga Yüregim vuslat ister bekle Bozatim Yusufcuk vuslat ister bekle Bozatim Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|