![]() |
Kars Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kars Yöresi TürküleriKars Yöresi Türküleri Kars Yöresi Türküleri - Kars Türküleri Kars - Ağır Bar Kars - Akşamdı Ezan Vakdı Kars/ Sarıkamış - Al Alma Gönül Alma Kars - Ana Beni Gönder Gedim Ormana Kars/ - Ana Meni Yaz Ağla Kars - Ardahan'ın Yollarında Kars/ Arpaçay - Arzuman Kars - Ay Dağlar Sende Gözüm Var Kars - Ay Dağlar Vay Dağlar Kars - Ay Gara Gaş Eğil Öpem Gaşından Kars - Ay Gız Adın Amandır Kars - Ay Gız Kimin Gızısan Kars - Ay Sallanıp Geden Yar Kars/ Sarıkamış - Ayrı Düşeli Senden Kars - Ayvaz Gelir Otağından Kars - Azeri Oyun Havası-1 Kars/ Digor/Söğütlü Köyü - Baca Baca Barhana Kars - Bağa Girdim Bağbanını Görmedim Kars - Bağa Girdim Üzüme-1 Kars - Bağdan Bir Gül Almışam Kars - Baharın Gülşen Çağında Kars - Bahçalara Geldi Bahar Kars - Bar Havası Kars - Başına Döndüğüm Kurban Olduğu Kars - Bayırda Gezen Bacılar Kars - Bayram Gelip Elime Elimize Kars - Bayram Oldu Gelmedi Kars - Beğim Gözün Aydın Olsun Kars - Bir Garip Kuşum Yaralı Kars - Bir Hışmınan Geldi Geçti (Kiziroğlu) Kars - Bir Sabah Vakti Uyandım Kars - Bir Samavar Almışam Silenim Yoktur Kars - Bu Dere Otlanacak Kars - Bulguru Kaynatırlar (Kenan Barı) Kars - Buna Devr-i Dünya Derler Erzurum-Kars - Can Dedim Ki Can Diyesen Kars - Can Maral Can (Evleri Yakın Yarim) Kars - Ceyranım Gel Gel Kars - Cindavur Kars/ Sarıkamış - Dağda Kırarlar Cevizi Kars - Dağda Küze Endirdim Kars/ Sarıkamış - Dağdan Kestim Dirgenlik Kars - Dağlarda Duman Gözeldi Kars/ Sarıkamış - Dam Üste Dam Örerler Kars - Değirmen Yan Ağacı Kars - Dişlerin İncidendir Kars/ Sarıkamış - Elinde Bir Gül Olaydım Kars - Erdavut Ocağında Kars/ Sarıkamış - Eşrefoğlu Al Haberi-2 Kars/ Kağızman - Gars'a Giderim Gars'a Kars/ Sarıkamış - Gayrıya Açıldı Ol Güli Rana Kars - Gece Uzun Av Dolanır Batmaya Kars - Gelin Gelir Karşıya Kars - Gelmiş İken Bu Yerleri Gezelim (Ölüm İle Ayrılık) Kars - Gelmişem Gidemenem Kars/ Kağızman/Çilehane - Gelsin Deyi Arzulamış Yar Beni Kars - Gemiler Gelende Verir Fitini Kars - Gızıl Üzüh Lahladı (Emine'm Emine'm Odama Gel) Kars - Gine Bahar Oldu Bezendi Bağlar Kars - Giyip Güllü Tumanını Kars - Gönül İster Gülün Koklamasını Kars - Habilban Can Ey Can Kars/ Çakmak Köyü - Hagirmi Yigirmi Gızlar Kars - Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa Kars - Hüdam Seni Ne Hoş Günde Yaradıf Kars/ Sarıkamış - İki Döne Bir Kuş İdi Kars - İsabali Dinle Benim Sözümü Kars/ Kağızman - Kağızman'da Tuz Dağı Kars - Karadağ'da Düşman Topu (Vurun Evlatlarım) Kars - Kars Oyun Havası-1 Kars - Kars Oyun Havası-2 Kars - Keklik Daşda Ne Gezer Kars/ - Kemanımın Telleri Kars - Kerem Eyle Yüzün Dönder Bana Kars/ Arpaçay - Kor Oyunu (Bar Havası) Kars/ Arpaçay - Kötan Barı Kars - Mahleden Geçen Oğlan Kars - Maral Gezer Dağ Üste Kars - Maşın Gelir Hareli Kars - Mert Dayanır Namert Kaçar Kars/ Sarıkamış - Mor Koyun Meler Gelir-1 Kars - O Yana Hindi Kars/ Arpaçay - Odalar Kars/ Davul Köyü - Oğlan Adın Beydi Gel Kars - Okum Attım Kars - Olam Boyun Gurbanı Kars - Pencereden Taş Gelir-1 Kars - Pınar Başında Durma-1 Kars - Sabahtan Kalktım Semaver Kurdum Kars - Sallana Sallana Gelir Geçersin Kars - Sallanıp Köyden Gelenim Kars/ Sarıkamış - Sana Bir Nasihatım Var Kars - Saraydan İndi Yeridi Kars - Sarı Seyran Barı Kars/ Sarıkamış - Sarıkamış Yaylaları Kars/ Çıldır - Sen Bize Gelenden Beri Kars/ Sarıkamış/Karahamza Köyü - Seni Gördüm Yayla Yolunda Kars - Sennen Ayrı Bu Dünyayı Neylerem Kars/ Sarıkamış - Sizin Evler Bizim Kende Daldadır Kars/ Sarıkamış - Süsem Sümbül Yitirmişem Kars/ - Süt Yüzü Benek Benek Kars/ Hanak - Şak Şak Öter Kemerim Kars - Tamara Kars - Tan Yeri Atanda Şafak Sökende Kars - Terekeme Kars - Tez Gel Oğlan Tez Gel Eylenmiyesin Kars - Uca Dağlar Başında Nar Şirin Olar Kars/ Kağızman - Uca Dağların Başına Kars/ Sarıkamış - Yarim Köyde Ben Gurbette Kars - Yaylalarda Üç Atım Var Binilir Kars/ Sarıkamış - Yaylasından İnmişler Üç Kız Bir Ana |
![]() |
![]() |
![]() |
Kars Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kars Yöresi TürküleriKars Türküleri Kars Yöresine Ait Türküler Kars Türkü Sözleri Acem Kızı Silkinip de Hanova’ya çıkınca Eylen Hanova’da kal Acem Kızı Uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyor gül Acem Kızı Canım kurban olsun kıymet bilene Belin ince boyun benzer fidana Ateşine yandı Tarsus Adana Getirdin başıma hal Acem Kızı Silkinip de Hanova’ya çıkarsın Misk ü amber gül yanağa takarsın Kaş altından uğrun uğrun bakarsın Can alır sendeki tel Acem Kızı Seni saran oğlan neylesin canı Yumdukça gözünden döker mercanı Burnu fındık ağzı kahve fincanı Şeker mi şerbet mi bal Acem Kızı Yavru şahin gibi ben de döneyim Yeleli de kıratıma bineyim Berdül aynasında gökçek yanağın Dudağından akar bal Acem Kızı Canani aşık da der ki naz olur Yavaş salın sonun belki hız olur Mısır haznesini versem az olur Beni de üstüne al Acem Kızı Aman Avcı Vurma Beni Aman avcı vurma beni Ben bu dağın (ay balam) maralıyam Maralıyam haralıyam Avcı vurmuş yürekten yaralıyam Bir taş attım çaya düştü Çaydan bir çift (ay balam) sona uçtu Benim gönlüm sana düştü Senin gönlün (ay güzel) kime düştü Bu dağlarda maral gezer Dırnakların (ay balam) daşlar ezer Men o yara neylemişem O yar benden (ay balam) kenar gezer Oturmuştum danış üste Kızlar geldi bağa deste deste Ellerinden bir deste gül Serpiyorlar (ay balam) sinem üste Bulguru Kaynatırlar Bulguru kaynatırlar Serinde yaylatırlar Acısu dadaşları Çifte bar oynatırlar Haydi Kenan'ım Üşür her yanım her yanım Doldur imanım imanım Sensin günanım günanım Aralıkta durdular Müşavreyi kurdular Bir güzelin yüzünden Kenanım'ı vurdular Haydi Kenan'ım Üşür her yanım her yanım Doldur imanım imanım Sensin günanım günanım Ay çeperler çeperler İçine gül teperler Kenan baygın düşünce Yüzüne su seperler Çırpınardın Karadeniz Çırpınardın Karadeniz Bakup Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim Düşebilsem ayağına Sırmalar saç sağ soluna İnciler dizin yoluna Fırtınalar dursun yana Yol vir Türk'ün bayrağına Türk elinden esen yeller Sana şirin selam söyler Olsun bütün Kafkas eller Kurban Türk'ün bayrağına Ayrı düşmüş dost elinden Yıllar var ki çarpar sinen Vefalı Türk geldi yine Selam Türk'ün bayrağına El Çek Tabip Dertli Sinemden El çek tabip el çek dertli sinemden Sen benim derdime çare bilmezsin Sen nasıl tabipsin yoktur ilacın Yaram içerdedir sarabilmezsin Düştü gel Atlandı gel düştü gel İyi günüm iyi dosta Kötü günüm düştü gel Yıkılsın feleğin taç ile tahtı Öyle bir ok vurdu hicranım aktı O yar de vermişti ikrarı ahtı O ki ikrarında durabilmezsin Göze de Balık oynar gözede Sana da kurban canım Seni gören göze de İrfani'yim başa gelmez sözlerim Kalem alır kağıt üste izlerim Ne durursun ağlasana gözlerim Bir daha o yari görebilmezsin Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
![]() |
![]() |
|