Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, erzurum, hakkında, kırmalı, köyü, tortum

Kırmalı Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırmalı Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum

Erzurum İli Köyleri - Kırmalı Köyü Tortum - Kırmalı Köyü Hakkında Bilgiler - Kırmalı Köyü Resimleri

Erzurum
Bilgiler
Nüfus 93 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 25430
Alan Kodu 0442
Yönetim
Coğrafi Bölge Doğu karadeniz Bölgesi
İl Erzurum
İlçe Tortum

Kırmalı, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Kırmalı köyünün eski adı 'Dankar'dır
Coğrafya

Erzurum iline 86 km, Tortum ilçesine 34 km uzaklıktadır
İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 93
1997 79
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Mustafa Kızılkaya
1999 - Yaşar Erdoğan
1994 - Yaşar Erdoğan
1989 -
1984 -talat güney

Altyapı bilgileri

köyde ilköğretim okulu var ama öğrenci azlığından taşımalı eğitim yapılmaktadır köyde kanalizasyon alt yapısı 2006 yılında muhtar mustafa kızılkaya girişimi ve özel idare projesi ile yapılıp tamamlanmıştır içme suyu mevcut ama yetersizdir 2007 baharında gelen selden dolayı içme suyu şebekesi zarar görmüş ve tortum kaymakamlığından götürülen iş makinası ile çalışmalar yapılmış ama zarar gören şebeke tamamıyla onarım yapılamamıştır kaçaklar çok olduğundan su yetersizdir2006 yılında meralarımızda hayvanlarımızın su içebilmesi için özel idare tarafından su kurunları verilmiş (6 adet 6 metre boyunda)işçilikleri ise köy sakinleri tarafından yapılmış bir nebze dahi olsa hayvanlarımıza su sağlanmış ve bu sudan dolayı et ve süt verimimiz artış göstermiştir bunun yanında yine 6 adet su kurunuda hayır sever vatandaşlar tarafından yaptırılmıştır köy camisi 2007 yılında iç dizaynı hayır sever vatandaşlar tarafından yapılmıştır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com