![]() |
Alapınar Köyü Hakkında Bilgi Tortum Erzurum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alapınar Köyü Hakkında Bilgi Tortum ErzurumTortum Alapınar Köyü Hakkında - Tortum Alapınar Köyü Resimleri - Tortum Alapınar Köyü Genel Bilgiler Tarihi Köyün eski adı "Poçens"dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür köyün gelenek ve görenekleri ile ilgili kendine has olarak her yaz mevsiminin haziran ayında köye beş kilometre uzağındaki yaylaya çıkılır ve ekim ayında tekrar köye inilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tesis İşletmeciliğini Ali Yalçın ve Oğlu Mustafa Yalçın'nın yaptığı alabalık çiftliğinde enfes alabalık yemeklreri servis edilmektedir ![]() ![]() Coğrafya Erzurum iline 69 km, Tortum ilçesine 19 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 150 2000 144 1997 125 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2007- ![]() ![]() ![]() 1999 - Mahmut KUŞ 1994 - Mahmut KUŞ 1989 - Dursun Ali SÖĞÜT 1984 - Dursun ALİ SÖĞÜT Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köy Muhtarı: MAHMUT KUŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon : 0 (442) 771 23 13 Cep Telefonu: Alapınar Köyü Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000: 144 1997: 125 İle Uzaklığı: 74 km İlçeye Uzaklığı: 22 km Rakım: 1670 m Tortum Alapınar Köyü Alt Yapı Bilgileri ![]() Kaynaklar : Wikipedia ve Yerel Net |
![]() |
![]() |
|