![]() |
Tabanbükü Köyü Baskil Elazığ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tabanbükü Köyü Baskil ElazığTabanbükü Köyü Baskil - Tabanbükü Köyü Hakkında - UTabanbükü Köyü Tanıtımı - Tabanbükü Köyü Resimleri Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Bilgiler Nüfus 131 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23800 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Baskil Web Sitesi Tabanbükü, Elazığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkındaki bilgiler şunlardır;Alevi inancına göre semahlar olur; perşembe gecesi türbelerde ışıklar yanar mumlar yakılır köylüler birbirlerine yardım ederler düğünleri ise kına gecesi düzenlenir,kurbanlar kesilir yemekler pişer köylüye ikram edilir ![]() Coğrafya Elazığ iline 81 km, Baskil ilçesine 43 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 150 2000 131 1997 101 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 -RIZA ULUTAŞ 1999 - ABBAS ULUTAŞ 1994 - ACEM ULUTAŞ 1984-1994 - İHSAN ULUTAŞ Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|