![]() |
Özbaşı Köyü Posof Ardahan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özbaşı Köyü Posof ArdahanÖzbaşı Köyü Posof-Özbaşı Köyü Hakkında - Özbaşı Köyü Tanıtımı -Özbaşı Köyü Resimleri Özbaşı, Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür ![]() İlçe: POSOF - İl: ARDAHAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon:Bilgi yok Demografik Bilgiler: İle Uzaklığı: 88 km İlçeye Uzaklığı: 7 km Rakım: 1570 m Tarihi Tarihi kalıntılara bakılırsa,eski bir yerleşim yeridir ![]() ![]() ![]() Köy Adının Kaynağı Eski adı Ğınıya adının;Kıpçak Türkçe'si olduğu sanılmakta ve anlamı bilinmemektedir ![]() Yeni adı Özbaşı ise;halkının beğenilir insanlardan oluşmuşluğuna izafen verilmiştir ![]() Köyden Yetişmiş Değerlerimiz Necati Bilican: Türkiye Eski Emniyet Genel Müdürü / Vali Salih Çağlayan: Emekli Kaymakam Atanur Çağlayan: Balıkesir / Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin YALÇIN: Garanti Bankası Emekli Bireysel Bankacılık Akdeniz Bölge Müdürü Orhan Demirci: Bursa / İznik Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Murat Çağlayan: Bursa Anadolu Erkek Lisesi Müdürü Emine Erdem Vefa: Posof / Merkez Mahalle Muhtarı Şener Erdem: Bursa İhsan Dikmen İlköğretim Okulu Müdürü Arif Demirci: AL-AR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı / İnşaat Mühendisi Fikret Çelik: Ankara Mimar Sinan Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ömer Özdemir: Gazeteci Nazım Bilican: Gümrük Müfettişi Aydemir Gündüz: Avukat Teyfik Bilican: Müftü Ekrem Bilican: Müftü Cevdet Bilican: Müftü Ferhat Çuhadar: Şair Osman Bulut: Bursa MAKO Fabrikası Genel Müdürü Orhan Bulut: Doktor Neşe ÇAĞLAYAN: Avukat Mahizer ERGÜN: Dermatalog uzman Doktor Gökhan ERGÜN: MEB Bakanlık Müfettişi Bilginur ERGÜN: Hemşire Bilgihan ERGÜN: Öğretmen Selçukhan ERGÜN: Bursa Zafer Plaza iş Merkezi Güvenlik Müdürü Bilgivar ERGÜN: Maliye Gelir Uzmanı Özlem ERGÜN : Uludağ Üniversitesi B ![]() ![]() M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında birçok güzel yemekleri bulunur bunlar;un çorbası,kesme çorbası,erişte makarnası,helle çorbası bunlar lezzetine doyulmayacak yemeklerdir ![]() Coğrafya Ardahan iline 88 km, Posof ilçesine 4 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 78 2000 121 1997 132 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım, arıcılık ve [hayvancılık|] [meyve bahçeleri] ne dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Cahit POLATOĞLU 2004 - Rahim ÇETİN 1999 - Osman ŞAHİN 1994 - Şahset UĞURLU Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|