![]() |
Ağrı Türküleri - Ağrı Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrı Türküleri - Ağrı Yöresi TürküleriAğrı Türküleri - Ağrı Yöresi Türküleri -Ağrı Yöresine Ait Türküler Tarama Yar Tarama Ağrı/Eleşkirt-Burhan Çaçan-Burhan Çaçan Tarama Yar Tarama, Yar Zülfünü Tarama ![]() Ben Bu Dertten Ölürsem, Merhem Olma Yarama ![]() Hele Hele Yar Yar Gülende, Gülende Yar Gülende ![]() Aklımı Baştan Aldı, Yar Yüzüme Gülende ![]() Mendilimde Kare Var, Yüreğimde Yare Var ![]() Ne Ben Öldüm Kurtuldum, Ne Bu Derde Çare Var ![]() Hele Hele Yar Yar Gülende, Gülende Yar Gülende ![]() Aklimi Bastan Aldı, Yar Yüzüme Gülende ![]() Şu Dağlar Garlı Dağlar (Gule) Ağrı-Yöre Ekibi-Ateş Köyoğlu Şu Dağlar Garlı Dağlar (Gule) Etrafı Gavak Bağlar Gırık Köprü Altında (Gule) Muradın Suyu Çağlar Gule Uyan Sabahtır (Gule) Yüreğimiz Yanıktır Bu Dağlar Bizim Olsa (Gule) Etrafı Üzüm Olsa Varın Uykusu Gelmiş (Gule) Yastığı Dizim Olsa Gule Uyan Sabahtır (Gule) Yüreğimiz Yanıktır Bu Dağlar Ulu Dağlar (Gule) Etrafı Çiçek Bağlar Varım Gurbete Gitmiş (Gule) Yüreğim Durmaz Yanar Gule Uyan Sabahtır (Gule) Yüreğimiz Yanıktır Sinesine Sinesine Ben Giderim Sinesine Ağrı-İsmet Koçkar-İsmet Koçkar Sine Sine Sine Sine Ben Giderim Vay Vay Sine Sine Gümüş Gerdanlık Taktırmış Kardan Beyaz Vay Vay Sine Sine Şır Şıngıldar Şır Şıngıldar Köstek Belde Çıngıldar Şır Şıngıldar Şır Şıngıldar Zincir Belde Çıngıldar Şır Şıngıldar Şır Şıngıldar Hançer Belde Parıldar Yare Kaldı Yare Kaldı Sinemde Bir Vay Vay Yare Kaldı Dermansız Bir Derde Düştüm Bir Gümanım Vay Vay Yare Kaldı Şır Şıngıldar Şır Şıngıldar Köstek Belde Çıngıldar Şır Şıngıldar Şır Şıngıldar Zincir Belde Çıngıldar Şır Şıngıldar Şır Şıngıldar Hançer Belde Parıldar Konma Bülbül Konma Nergis Daline Ağrı/Eleşkirt-İsmet Koçkar-Muzaffer Sarısözen Konma bülbül konma nergis daline Öldürürler aman bir yar yoluna Ben de kurban olam fidan boyuna Demeyin demeyin aman yarin vuruldi Kanı duruldu Köye duyuldu Eleşkirt'ten çıktım yüküm eriktir Açmayın yaremi delik deşiktir Benim sevdiceğim taze feriktir İstanbul'a Ismarladım Fesimi Ağrı/Karaköse-Muzaffer Acarbay-Muzaffer Sarısözen İstanbul'a Ismarladım Fesimi Ben Ölürsem Kimler Tutar Yasımı İstanbul'a Ismarladım Yar Gele Altun Kemer İnce Bele Dar Gele İstanbul'a Ismarladım Makine Ben Ölürsem Kimler Gider Hekime Ben Bağa Vardım Elmadan Aldım Ağrı-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Ben Bağa Vardım Elmadan Aldım Yârin Haberini Molladan Aldım Ben Bağa Vardım Armuttan Aldım Yârin Haberini Mahmut'tan Aldım |
![]() |
![]() |
|