![]() |
Okul Çocukları Kötü Besleniyor! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Çocukları Kötü Besleniyor!Okul çocukları kötü besleniyor! Yapılan bir anket sonucu, 3-6 yaş arasındaki çocukların cips ve gazlı içeceklere yoğun ilgi gösterdiği, süt, et, balık gibi önemli besinleri tüketmedikleri belirlendi ![]() "Bursa İli Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde 3-6 Yaş Arası Çocukları Olan Annelere Yönelik Beslenme Alışkanları" konulu eğitim ve araştırma projesi çerçevesinde 600 anneye ulaşılarak anket uygulandı ![]() Annelere yaş ve eğitim durumlarının yanı sıra çocuklarının tükettikleri gıdalarla ilgili soruların yöneltildiği anketin sonuçları, çocukların beslenme alışkanlıkları ile ilgili ilginç verileri gözler önüne serdi ![]() Ankette "Çocuğunuz ne sıklıkla kırmızı et tüketiyor" sorusuna annelerin yüzde 30 ![]() ![]() ![]() ![]() Anneler çocuğunun ne sıklıkla beyaz et tükettiği sorusunu yüzde 56 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukların yüzde 46 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarna, bulgur ve pirinç tüketiminde ise bu gıdaları haftada 1-3 kez yiyen çocuklar yüzde 72 ![]() ![]() ![]() -CİPS VE GAZLI İÇECEKLER- Ankette yer alan çocukların ne sıklıkla cips ve gazlı içecek tükettiklerine ilişkin sorulara verilen yanıtlar, çocukların bu gıdaları çok tükettiğini gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazlı içecekler ise çocukların yüzde 39 ![]() ![]() ![]() ![]() -"CİPSE PARA VAR, SÜTE YOK"- Bursa Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, anket uygulanan kadınlara ailelerinin aylık gelirlerinin de sorulduğunu, bu soruya yüzde 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proje için Bursa’nın sosyoekonomik açıdan en geri kalmış, yoğun göç alan bir bölgenin seçildiğini anlatan yetkililer, eğitim çalışmasına katılacak kadınlara öncelikle çocuklarının beslenme alışkanlıklarının sorulduğunu ifade ettiler ![]() Yetkililer, anketle çocukların zararlı bir takım gıdaları tükettiklerini ama bazı faydalı gıdaların az tüketildiğini ya da tüketilmediğini ortaya koyduğuna değinerek, şunları kaydettiler: Anket sonuçları bütün toplumun göstergesi olur mu, bu yoruma açık ama bu yaştaki çocukların beslenme alışkanlıkları ile ilgili çarpıcı gerçekleri gözler önüne serdiği bir gerçek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|