Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sağlık, salatadaki

Salatadaki Sağlık

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatadaki Sağlık



Salatadaki Sağlık

Salatalık Kanı temizler, karaciğeri çalıştırır Böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar Havi olduğu bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde verir, böylece cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım eder Salatalığın kendisi ya da suyu, cildimizi bir tonik kadar temizler Et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser Tabii ünsülin içerirek kanda şekeri düşürür Sıcak bir havada iç ısısı dış ısıdan 20 C daha düşüktür Bu nedenle serinletici olarak yenir Midesi hassas olanlar salatalığı haşlayarak ve az miktarda yemelidirler Kabuğu koyu yeşil renkte sağlam salatalıkları satın alın Yüzeyleri asla buruşuk, bereli olmamalı Normal olarak suyla iyice yıkayın ve kuru, temiz salatalıkları buzdolabında saklayın Turp Çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdü havidir Karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, bronşlara çok iyi tesir eder Dalak şişliğini giderir, cildi güzelleştirir Bağırsakları dezenfekte eder, pekliği giderir Akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyu çok iyi uyku verir Turp yaprakları, marul içinde iyi salata olur ve çok fayda verir Turpun hazmı zordur Midesi ve dişleri iyi olmayanlar turpun suyunu içmelidir Kesilmiş turp, hava ile temasta bozulmaması için hafif sirkeli suya konulmalıdır Temizlenmiş ve kurutulmuş turplar, bir hafta kadar buzdolabında saklanabilir Maydanoz Dünyadaki en besleyici yiyeceklerden biridir Bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini vardır Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım eder Kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur Yaprakları koyu yeşil olan maydanozları alın Buzdolabında muhafaza edilir Marul Bol miktarda çeşitli mineralleri içerir Sağlığımız bakımından önemi büyüktür Çiğ yendiğinde tesiri tamdır Sinirleri teskin eder İyi uyku verir Bitkisel insüline havidir Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Hazmı kolaylaştırır Bol selülozu ile bağırsaklara yumuşaklık verir, pekliği giderir Bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir Marulun taze göbek yaprakları 10-12 yaşlarındaki çocuklara bolca yedirilirse boyları uzun olur Marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, tazelik ve pembelik verir Marullar, sirkeli suya batırılarak sümüklüböcek kurtlarından temizlenebilir Yaprakları mümkün olduğunca koyu yeşil olan, körpelerini satın alın Yapraklarını soğuk suyla iyice yıkayın ve iyice kurutun Plastik torbalarda buzdolabında saklayın Roka Çeşitli esansları, vitaminleri P ve K ve çok faydalı mineralleri içerir Karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, bir yeşilliktir Tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı artırır ve iştahı açar Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür, karında toplanan suyu boşaltır Yeşil salata şeklinde yenir İyi çiğneyemeyenler suyunu içerler Tere Çiğ salatalara lezzet ve canlılık katar, ayrıca değerli bir sebze suyudur Çeşitli vitaminler ve özellikle C vitamini, bazı faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve faydalı bir yeşilliktir Karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır Gribi geçirir Kanda şekeri düşürür Kansızlığı giderir Acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırır, hazmı artırır İştahsızlık çekenlere çok fayda verir Bol demiri ile kanı tazeler Kansere karşı korur Bağırsaklardaki çeşitli solucanları döker Sinirleri dinlendirir ve neşeyi artırır Tere, çiğ olarak, az miktarlarda yenmelidir Fazlası zarar verir Tere zamanla sararır Sararanları yenmemelidir Ne kadar taze olursa o kadar faydası fazla olur İyi çiğneyemeyenler suyunu içmelidir Midesi hasta olanlar tereyi yememelidir Çürüme veya sararma belirtisi olmayan, taze görünüşlü tereleri satın alın Soğuk suyla iyice yıkayın ve kurutun Plastik torbalarda, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.