Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cetveli, protein

Protein Cetveli

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Protein Cetveli



Protein Cetveli


Besinlerin protein, yağ, karbonhidrat, su, tuz ve kalori cetvelleri Prof Cihat Abalıoğlu'nun "Teşhisten, Tedaviye" adlı kitabından alınmıştır


100 gram besinProtein - Yağ - Karbonhidrat - Su - Tuz - Kalori


Kasap etleri:

Sığır eti (normal)20,0 - 8,0 - - — - 71 - - 130 - 158

Sığır eti yağsız21,5 - 0,0 - 0,5 - 65,4 - - — - 94

Sığır eti az yağlı19,9 - 7,3 - 0,4 - 71,0 - - — - 156

Yağlı sığır eti ve koyun eti18,9 - 24,5 - 0,3 - 55,3 - - — - 307

Çok yağlı sığır eti ve koyun eti20,5 - 38,5 - - — - 47,3 - - — - 425

Dana eti21,0 - 7 - - - 71 - - - - 150

Koyun eti19 - 7 - - - 73 - 170 - 143

Yağsız koyun eti19,7 - 2,3 - 0,4 - 76,7 - - — - 109

Yağlı koyun eti17,0 - 28,4 - 0,3 - 53,5 - - - - 335

Kuzu eti (Bud, göğüs)17,8 - 22,6 - - — - 58,6 - - — - 283

Keçi eti20,7 - 4,3 - 0,5 - 73,4 - - 84 - 127

Tavşan eti21 - 8 - - — - 70 - - — - 161


Sakatat

Dil15,7 - 17,6 - 0,1 - 65,6 - - — - 229

Yürek17,6 - 10,1 - 0,3 - 71,1 - - — - 167

Karaciğer19,9 - 3,7 - 3,3 - 71,6 - 140 - 130

Böbrek18,5 - 4,5 - 0,4 - 75,6 - 320 - 119

Dalak17,8 - 4,2 - 1,0 - 75,5 - - - - 116

Akciğer15,2 - 2,5 - 0,6 - 79,9 - - — - 88

Dana beyni9 - 8,6 - - — - 81 - - 290 - 117

Uykuluk28 - - 0,4 - - — - 70 - - — - 119


Et mamulleri

Jambon25 - 24 - - - - 49 - 3400 - 335

Yağsız jambon24,4 - 8,0 - - — - 61,7 - - — - 173

Yağlı jambon24,7 - 36,5 - - - - 28,1 - - — - 441

Sığır dili24,8 - 31,6 - - — - 35,7 - - — - 394

Sucuk27,8 - 48,4 - - — - 17 - 8000 - 564

Pastırma27,13 - 15,88 - — - 36,22 - — - 316


Av etleri

Tavşan23,0 - 1,1 - 0,5 - 74,2 - - - - 107

Keklik24,3 - 1,4 - 0,5 - 72,4 - - - - 114

Karaca20,8 - 1,9 - 0,4 - 75,8 - - - - 105

Yaban ördeği22,7 - 3,1 - 0,5 - 72,5 - - - - 124


Kümes etleri

Ördek21,0 - 5,0 - - - - 73 - - - - 132

Kaz,16 - 30,0 - - - - 52 - - - - 345

Tavuk20 - - 5,5 - - — - 74 - - 140 - 125

Hindi23,7 - 8,5 - 0,5 - 66,3 - 170 - 178


Balıklar

Yılan balığı18,0 - 7,8 - - - - 72,9 - - - - 146

Uskumru18,9 - 8,9 - - — - 70,8 - - — - 160

Turna balığı18,4 - 0,5 - - — - 79,6 - - — - 80

Sazan balığı19,8 - 1,9 - - — - 77,9 - - — - 99

Sardalya (tuzlu)26,5 - 3,3 - 0,7 - 46,8 - - - - 142

Kutu sardalya (zeytinyağlı)23,9 - 14,4 - 1,3 - 54,2 - - — - 237

Ton balığı (konserve)27,2 - 17,3 - 0,3 - 48,1 - - — - 274

Balık yağı- - 96 - - — - 0,5 - - — - 893


Süt ve sütten yapılan gıdalar

Anne sütü1,3 - 3,8 - 6,8 - — - - — - 70

İnek sütü3,4 - 3,6 - 4,8 - 87,5 - 160 - 67

Keçi sütü3,6 - 3,9 - 4,7,87,1 - - 22 - 70

Manda sütü5,6 - 7,0 - 4,6 - — - - — - 103

Yağsız süt3,6 - 0,8 - 4,6 - 90,2 - - — - 41

Koyun sütü5,4 - 6,1 - 4,7 - — - - — - 98

Kaymak (sulu)3,5 - 10,0 - 4,0 - 81,9 - - — - 124

Kaymak (koyu)2,7 - 30,0 - 3,0 - 64,0 - 130 - 302

Ayran3,7 - 8,7 - 3,7 - 90,9 - 160 - 37

Yoğurt (inek sütünden)3,7 - 4,4 - 2,2 - — - - — - 78

Tereyağı (tuzsuz)0,7 - 83,7 - 0,8 - 14,8 - 690 - 785

Tuzlu tereyağı0,6 - 83,8 - 0,5 - 13,2 - 1500 - 784

Lor17,2 - 1,2 - 4,0 - 76,5 - — - 98

Süt tozu25,2 - 26,0 - 37 - 5,3 - - — - 504


Peynirler

BEYAZ PEYNİRLER:

Edirne yağlı13,8 - 27,3 - - — - 55 - - 3200 - 310

Edirne yağsız18,7 - 0,7 - 11,7 - 61 - - 4250 - 131

Tulum peyniri26,0 - 14,7 - 3,3 - 50 - 2570 - 257

Dil peyniri22,3 - 21,3 - - — - 53 - - 60 - 290

Lor peyniri9,4 - 16,0 - 5,2 - 67 - - 10 - 209


KAŞAR PEYNİRİ

Balkan kaşarı25,4 - 28,3 - 3,9 - 36 - 3140 - 384

Kars kaşarı27,2 - 28,8 - 11,8 - 26 - 2580 - 428

Çerkez peyniri34,9 - 43,5 - 1,3 - 12 - 4530 - 553


Yumurtalar

Kabukla beraber bir yumurta 50 gr5,6 - 5,3 - 0,3 - 32,8 - - 70 - 74

Tavuk (kabuğu 5,5 gr)3,8 - — - 0,2 - 25,3 - - — - 16

Yumurta beyazı (29,5 gr)2,5 - 4,9 - 0,4 - 7,9 - - — - 57

Yumurta sarısı (15,5 gr)8,5 - 8,7 - - — - 42,3 - - — - 114


Yağlar

Hayvani ve nebati yağlar— - 99,0 - - — - — - - — - 920

Tereyağı (tuzlu)0,6 - 83,8 - 0,5 - 13,2 - 1500 - 783

Sığır iç yağı0,5 - 98,2 - - — - 0,5 - - — - 915

Koyun iç yağı0,5 - 97,2 - - — - 0,5 - - — - 906

Balık yağı— - 99,8 - - — - — - - — - 928

Margarin0,4 - 84,6 - 0,4 - 12,3 - - — - 791

Vejetalin— - 99,8 - - — - 0,15 - 1000 - 928 - 1500

Zeytinyağı, fıstık yağı— - 99,4 - 0,2 - 0,35 - — - 925

Jelatin84,2 - 0,1 - - — - 13,6 - - — - 346


Unlar

Un10 - - 2,2 - 73 - 12 - - 3 - 364

Yulaf unu, yulaf ezmesi14,4 - 6,8 - 66,5 - 9,8 - 203 - 395

Mısır unu9,6 - 3,1 - 71,7 - 13,0 - - — - 362

Nişasta unu1 - - — - 84 - 14 - - 24 - 350

Patates unu0,9 - 0,1 - 80,7 - 17,8 - - 8 - 335

Gevrek unu7,2 - 0,5 - 69,8 - 18,0 - - — - 320

ince kepek16,1 - 4,8 - 21,7 - 12,0 - - — - 248

Kalın kepek14,3 - 4,5 - 15,2 - 12,0 - - — - 167


Ekmekler

Buğday ekmeği6,6 - 0,5 - 55,9 - 35 - - 500 - 257

Kara ekmek8,0 - 1,0 - 45 - 40 - - 500 - 225

Ufak francala ekmeği6,8 - 0,5 - 57,8 - 33,7 - 370 - 270

Çavdar ekmeği7,5 - 0,3 - 52,8 - 38,5 - 560 - 246

Kara ekmek6,5 - 0,6 - 48,3 - 42,0 - - - - 230

Mısır ekmeği5,8 - 1,7 - 45,7 - 43,8 - 1380 - 227

Bisküvi8,8 - 9,1 - 73,4 - 7,5 - 200 - 422

Makarna, şehriye vs13,0 - 2,0 - 72,0 - 13,0 - - 67 - 370


Şeker ve şekerden yapılan gıdalar

Şeker— - — - 100 - — - 130 - 410

Pekmez9,5 - — - 64,5 - 22,5 - Eser - 303

Süzme bal0,4 - — - 81,0 - 18,5 - Eser - 334

Kakao22,3 - 26,5 - 31,0 - 5,5 - - — - 465

Çikolata7 - 27,0 - 55 - 1,5 - - 30 - 520

Sütlü çikolata6,9 - 31,7 - 48,0 - 2,5 - - 15 - 520

Ceviz-fındıklu çikolata9,4 - 46,2 - 23,7 - 1,7 - - — - 565

Badem kurabiyesi11,1 - 23,9 - 23,0 - 10,1 - - — - 485

Badem ezmesi9,3 - 28,5 - 46,7 - 13,8 - - — - 495

Bonbon2,1 - 0,2 - 92,9 0,3 - - — - 388

Pralin3,6 - 124 - 74,8 - 7,5 - — - 436

Çikolatalı bonbon6,6 - 20,0 - 64,7 - 6,4 - - — - 479


Kuru sebzeler

Mercimek26 - - 1,9 - 52,8 - 12,3 - 138 - 341

Bezelye23,4 - 1,9 - 52,7 - 13,8 - 58 - 330

Bakla25,7 - 1,7 - 47,3 - 14,0 - - — - 315

Fasuyle23,7 - 2 - - 56,1 - 11,2 - - 93 - 346

Nohut25,7 - 1,8 - 57,2 - 11,3 - - - - 357

Patates2,0 - - - 20 - 75 - - 82 - 90

Yerelması1,9 - 0,2 - 16,4 - 79,1 - - — - 77


Kuru yemişler (kabuksuz)

Fıstık27,5 - 14,5 - 15,7 - 7,5 - - — - 591

Fındık17,4 - 62,6 - 7,2 - 7,1 - 110 - 628

Taze kestane6,1 - 4,1 - 39,7 - 47,0 - - 10 - 226

Kuru badem21,4 - 53,2 - 13,2 - 6,3 - - — - 637

Çam fıstığı39,1 - 49,7 - 3,5 - 2,3 - - — - 367

Şam fıstığı22,3 - 54,0 - 13,8 - 4,2 - - - - 650

Kuru ceviz16,7 - 58,5 - 13,0 - 72 - - 170 - 666

Taze ceviz13,8 - 48,2 - 10,7 - 23,5 - - - - 549


Taze meyveler

Elma (kabuk ve koçanla beraber)0,4 - 0,64 - 13 - 82 - - — - 58

Armut (kabuk ve koçanla beraber)0,4 - 0,26 - 13 - 79 - - — - 56

Kayısı0,9 - 1,20 - 10,5 - 80,5 - - 1 - 50

Kiraz0,8 - 0,64 - 15,1 - 77,2 - 100 - 67

Vişne0,9 - 1,7 - 11,3 - 80 - - 38 - 57

Şeftali0,7 - 0,76 - 13,3 - 47,4 - - 3 - 61

Erik0,8 - 0,90 - 15,7 - 75,6 - - 2 - 71

Kara erik0,7 - 0,75 - 13,9 - 77,1 - - — - 66

Portakal0,8 - 1,35 - 12,6 - 84,3 - - 7 - 61

Muz1,3 - 0,38 - 22,8 - 73,8 - 200 - 100

Limon0,7 - 5,39 - 8,4 - 82,6 - - 7 - 37

Limon suyu0,3 - 6,83 - 2,7 - 89,7 - - — - 40

Mandalin0,8 - 1,42 - 8,5 - 87,5 - - 8 - 44

Zeytin3,2 - 39,9 - 8,6 - 25,5 - - 5 - 417

İncir1,35 - - - 17,5 - 79 - - 70 - 77


Salkımlı meyveler

Çilek1,3 - 1,84 - 7,8 - 85,4 - - — - 45

Ağaç çileği1,4 - 1,64 - 6,8 - 84,0 - - 3 - 40

Üzüm0,7 - 0,77 - 17,7 - 79,1 - - 9 - 79

Dut1,4 - 0,77 - 11,6 - 83,6 - - - - 56

Karpuz0,8 - 0,1 - 6,4 - 91,5 - - - - 30


Kuru meyveler

Erik (çekirdeğiyle beraber)1,9 - 0,5 - 51,4 - 26,9 - - - - 230

Hurma (çekirdeğiyle beraber)1,9 - 0,6 - 72,2 - 18,5 - - - - 315

incir3,3 - 1,31 - 58,8 - 26,1 - - — - 270

Kuru üzüm1,6 - 1,2 - 66,2 - 25,4 - - — - 295

Kuşüzümü2,8 - 1,3 - 77,3 - 21,2 - - - - 341

YağlTzeytin % 14,59,7 - — - 8,9 - 74,3 - - — - 172


Murabbalar

Domates salçası5,4 - 3,12 - 14,6 - 67,3 - - — - 95

Erik marmeladı1,5 - 1,54 - 54,8 - 39,6 - - — - 237

Kayısı reçeli"0,6 - 0,99 - 68,4 - 29,2 - - — - 287

Portakal reçeli0,4 - 0,72 - 71,7 - 26,4 - - - - 299

Çilek reçeli0,6 - 0,75 - 63,2 - 29,3 - - — - 285

Ağaç çileği reçeli1,1 - 1,26 - 68,5 - 27,7 - - - 290

Kiraz reçeli1,0 - 0,84 - 68,4 - 27,7 - — - 285

Ayva reçeli0,3 - 0,71 - 50,0 - 47,4 - - — - 206

Elma jölesi0,3 - 1,09 - 47,7 - 23,6 - - — - 312


Taze sebzeler

Kereviz1,4 - 0,3 - 8,8 - 77,3 - 250 - 45

Havuç1,0 - — - 8,5 - 87 - - 61 - 40

Pancar1,3 - 0,1 - 6,8 - 79,9 - - 10 - 34

Şalgam0,8 - 0,1 - 3,9 - 94,2 - - 58 - 20

Bayır turpu1,9 - 0,1 - 8,4 - 86,9 - 120 - 43

Kırmızı turp1,2 - 0,2 - 3,8 - 93,3 - - 71 - 32

Sarımsak6,8 - 0,1 - 26,3 - 64,7 - 50 - 137

Pırasa2,8 - 0,3 - 6,5 - 87,6 - - 40 - 41

Soğan1,3 - 0,1 - 9,4 - 87,8 - - — - 45

Kuşkonmaz1,6 - 0,1 - - 1,7 - 95,3 - - 69 - 14

Igpanak2,3 - 0,3 - 1,8 - 93,3 - 210 - 20

Kuzukulağı2,4 - 0,5 - 0,4 - 92,2 - - - - 16

Marul2 - - - - 2,5 - 93,5 - - - - 20

Salatalık1,4 - 0,3 - 1,9 - 94,9 - 271 - 23

Kıvırcık salata1,8 - 0,1 - 2,6 - 94,1 - - — - 19

Tere1,9 - 0,1 - 0,5 - 92,3 - - — - 11

Maydanoz3,7 - 0,7 - 6,7 - 85,1 - - — - 50

Karnabahar2,5 - 0,3 - 4,6 - 90,9 - - 48 - 32

Brüksel lahanası5,3 - 0,5 - 6,7 - 84,6 - - 66 - 54

Kırmızı lahana1,7 - 0,2 - 4,8 - 91,6 - - 65 - 29

Lahana1,5 - 0,2 - 4,2 - 91,2 - - 94 - 25

Enginar2,5 - 0,1 - 8,3 - 86,5 - - — - 45

Taze bezelye6,6 - 0,5 - 12,4 - 77,7 - - 60 - 83

Çalı fasulye2,6 - 0,2 - 6,3 - 89,1 - - — - 38

Ayşekadın fasulye6,0 - 0,4 - 8,6 - 81,4 - - 96 - 64

Patlıcan1,3 - 0,2 - 4,8 - 92,3 - - — - 27

Kabak1,1 - 0,1 - 6,5 - 90,3 - - 28 - 32

Karpuz0,8 - 0,1 - 6,4 - 91,5 - - — - 30

Domates0,9 - 1,7 - 3,4 - 79,9 - 110 - 33


Konserve sebzeler

Kuşkonmaz1,5 - 0,1 - 2,3 - 94,4 - - — - 17

Çalı fasulye1,1 - 0,1 - 2,6 - 94,4 - - - - 16

Mantar3 - 0,4 - 4,5 - 89 - - — - 35

Taze maya16,2 - 1,3 - 5,5 - 75 - - — - 101

Kahve12,9 - 14,4 - 4,1 - 2,7 - - - - 286

Çay24,1 - 8,2 - - - 8,5 - - - 32

Sirke0,57 - 5,6 - 0,4 - 90,6 - - - - -

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.