Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beslenme, kabızlıgın, kabızlık, nedenleri, tedavisi

Kabızlık Ve Beslenme - Kabızlıgın Nedenleri Ve Tedavisi

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabızlık Ve Beslenme - Kabızlıgın Nedenleri Ve Tedavisi



Kabızlık ve Beslenme - Kabızlıgın Nedenleri ve Tedavisi

Kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi, merkez sinir sisteminin bozulmasına bağlı olarak oluşur ikincisi, dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise, Mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan başlıca nedenler şunlardır:

Yanlış beslenme
egzersiz yapmamak
stres ve depresyon hali
Seyahat
Ateş, uzun süren yatak istirahati, karın ameliyatları
Gebelik

Sakinleştirici ilaçlar, Alüminyum mide asidini giderici ilaçlar, kalsiyum içeren ilaçlar

Alzheimer, Parkinson, omurilik zedelenmesi, felç gibi sinir sistemi hastalıkları

Fazla alkol ve kafeinli içeceklerin kullanımı

Laksatif ilaçların uygun olmayan kullanımı

yürüyüş de faydalı
Kabızlığın önüne geçmek için yapılacak en ö nemli şey, öğün atlamamak ve yemekleri küçük lokmalar halinde, yavaş yavaş çiğneyerek yemektir

Bağırsaklar için günün en önemli zamanı sabahın ilk saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin, kalın bağırsağın duvarındaki kaslara uyan mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır

Egzersiz yapmak da çok önemlidir Özellikle; yürüyüş, Aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır

Haftada en az 3 kere yarım saat tempolu yürümek veya sabah kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik ya da yer hareketleri yapmak karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir

Bunu biliyor muydunuz
Sinemaki, kabızlığı giderici, müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki, kalın bağırsaklarda Sıvı ve mineral salgılanmasını artırıcı etki yapar, bunların geri emilimini engeller

Yediklerinizle kabızlığı önleyin
Kuru meyveler hayat kurtarır
Bol su ve bitki ç ayı için
Kepekli ürünleri tercih edin
Kuru erik, kuru incir ve kuru kayısı yiyin
Kök sebzelerden havuç, kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka, lahana, ıspanak, maydanoz, dereotu ve Marul tüketin,
tahıl ve baklagil grubunu ihmal etmeyin
meyve tüketimini artırın
Bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları tercih edin
Keten tohumu kullanın
fındık, ceviz ve badem tüketin

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.