Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buharda, pişeni, sağlıklısı, yemeğin

Yemeğin Sağlıklısı Buharda Pişeni

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemeğin Sağlıklısı Buharda Pişeni



Yemekten zevk almak elbette önemlidir ancak yemeğin pişirme şekli de dikkat edilmesi gereken bir konudur
En sağlıklı yemek pişirme yöntemlerinden birisi de, buharda pişirmektir Sağlıklı yemek denilince, buharda pişirme ilk sıralarda yerini alır Günümüz insanı tüm hayatını, dengeli ve doğru beslenme, doğal olanı seçme, vücuduna daha itinalı davranma şeklinde değiştiriyor Bu dikkat elbette besinlerin pişirme şekillerini de kapsıyor
Buharda yemek pişirmenin en önemli özellikleri arasında, besinlerin vitaminlerini kaybetmemesi ve bu pişirme yöntemiyle, dışarıdan hiçbir katkı maddesinin besine değmemesi var
Her besin, kendi pişirilme yöntemine sahiptir Bu yöntemler, besinlerin lezzetini ve vitamin-mineral değerlerini etkiler Artık yağda pişirme yerine, buharda pişirme değer kazanıyor Buharda pişirme her şeyden önce, içinde sağlık barındırıyor
Buhar4da pişirme yöntemleri yumurta, kök sebzeler, kabuklu deniz ürünleri gibi besinler için idealdir Böylece daha az su ve hava teması sağlanarak, besin öğelerinin kaybı engellenir
Buharla pişirme ilk olarak Çin’de, 1920’li yıllarda geliştirildi 1960’lara gelindiğinde, basınçlı tencereler altın yıllarını yaşamaya başladılar ve hızlı, enerjiden tasarruf sağlayan, yeni bir pişirme biçimi olarak hayatımıza girdiler

Önceleri sadece restoran mutfakları gibi, profesyonel yerlerde kullanılan buharlı pişirme cihazları, 1980’li yıllara geldiğimizde, evlerimiz mutfaklarına girdi
Bugün klasik tencerelerin yerini, evlerde son derece kolay kullanıma sahip, ankastre elektronik cihazlar aldı Bu cihazlar sayesinde, yiyecekler renklerini, formlarını ve aromalarını kaybetmeden, sağlıklı bir biçimde pişerler
Buharda pişirmek sağlıklıdır çünkü yiyeceğin içeriğindeki nişastanın kırılması-yumuşaması; selüloz, protein ve lifli yapının kırılması ile yemek daha yumuşak hale geliyor Yemeği damak zevkine uygun ve sindirilebilir hale getiriyor Besin zehirlenmesine yol açabilecek bakteri içeriğini yok ediyor Yemeğin kalitesini, rengini ve lezzetini değiştiriyor Yiyeceklerin besin değerleri kaybolmuyor Besinler daha kolay sindirilebiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.