![]() |
Vitamin Ve Vitaminlerin Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vitamin Ve Vitaminlerin ÖzellikleriVitamin ve Vitaminlerin Özellikleri Nelerdir Vitamin ve Vitaminlerin Özellikleri Vitaminlerin Faydaları ve Yararları · Vücut direncini arttırırlar ![]() Enzimlerin yapısına katılırlar ![]() · Düzenleştiricidirler,enerji vermezler,sindirilmezler ![]() · Bir kısmı besinde bulunduğu şekliyle vitamin özelliğinde değildir ![]() ![]() Çeşitli besinler aracılığıyle her gün alınan vitaminler insan vücûdunun gelişmesini, güç kazanmasını sağlar ![]() Vitaminler için en bilinen, en belli başlı kaynak seDzeıer ve meyvelerdir ![]() Meyvelerde ve sebzelerde ayrı ayrı vitaminler bulunmakta, bazılarında ise bir kaç çeşit vitamin bir arada olmaktadır ![]() Bir örnekle belirtmek gerekirse, meselâ, kabakta yalnız A vitamini, ebegümecinde yalnız B vitamini bulunmasına karşılık elmada hem A, hem B1, hem B2, hem de C vitaminleri vardır ![]() ![]() Bazı besin maddelerinde bu vitamipler birbirlerine oranla daha az ya da çok bulunabilmektedirler ![]() ![]() ![]() Vitaminlerin en önemli özelliği, çok az miktarları ile vücûda büyük yarar sağlamalarıdır ![]() ![]() Vitaminlerle ilgili bir önemli duruma daha dikkat edilmelidir ![]() ![]() Örneğin, sebzeler ve mevyeler, pişme, haşlanma ve kızarma durumlarında bazı vitaminlerini kaybederler ![]() ![]() Izgarada kızartılan bir cisimdeki A vitamininin büyük kısmı yok olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|