![]() |
Çocuklara Grip Aşısı Yapılmalı Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklara Grip Aşısı Yapılmalı Mı?Çocuklara grip aşısı yapılmalı mı? Uzman uyarısı: "6 ay-5 yaş grubundaki çocuklar ile prematüre doğan, kronik akciğer hastalığı, astım, böbrek ve kalp problemi olan çocukların mutlaka grip aşısı olmalı!" Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr ![]() ![]() Kondolot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, risk gurubundaki çocuklara grip aşısını eylül ayından itibaren yapmaya başladıklarını bildirdi ![]() ''Grip aşıları her yıl yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kondolot, grip aşısı yapılmasının ''bir daha üst solunum yolu enfeksiyonu, nezle ya da grip geçirilmeyeceği'' anlamına gelmediğini, enfeksiyona neden olan yüzlerce virüs bulunduğunu, bu nedenle aşının sadece o yıl ağır seyredecek gripten koruduğunu belirtti ![]() Grip aşısını 6 ![]() ![]() ''6 ay-5 yaş grubundaki çocuklar ile prematüre doğan, kronik akciğer hastalığı, astım, böbrek ve kalp problemi olan çocuklar mutlaka grip aşısı olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kondolot, sağlık personelinin de risk grubundu bulunduğuna dikkat çekerek, bu kişilerin de mutlaka grip aşısı olması gerektiğini bildirdi ![]() Halk arasında nezle ve gribin birbirine karıştırıldığına dikkati çeken Dr ![]() ![]() ![]() Yan etkisiz aşı olmadığını belirten Kondolot, grip aşısı yapılan yerde kızarıklık, ağrı ve şişlik görülebilileceğini, halsizlik, kas ve baş ağrısı ile iştahsızlık gibi geçici sistemik belirtilerin ortaya çıkabileceğini söyledi |
![]() |
![]() |
|