Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Müzik Tutkunları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arabesque, damarımda kanımsın, istanbul, project

İstanbul Arabesque Project: &Quot;Damarımda Kanımsın&Quot;

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Arabesque Project: &Quot;Damarımda Kanımsın&Quot;

Geçtiğimiz yıl çıkardığı "Her Gün İsyanım Var" isimli albümü ile dikkatleri üzerine çeken ISTANBUL ARABESQUE PROJECT, ikinci albümü "Damarımda Kanımsın"ı yayımlıyor Arabesk eserleri rock altyapılar, doğu vurmalıları ve vokaller kullanarak yorumlayan; düzenlemelerinde, arabesk müziğin olmazsa olmazı kabul edilen yaylı enstrümanlara, klarnet - kanun gibi ince sazlara yer vermeyen; tamamıyla rock altyapılarına sadık kalarak müzik yapan ISTANBUL ARABESQUE PROJECT, bestelerini de kendi yarattığı arabesk formatında yapıyor

Bugüne kadar yaklaşık 400 konser veren ve tüm Türkiye'yi gezen ISTANBUL ARABESQUE PROJECT, ikinci albümü "DAMARIMDA KANIMSIN"ı önümüzdeki günlerde Esen Müzik etiketiyle yayımlamaya hazırlanıyor

Albümde 5'i cover, 5'i beste olmak üzere 10 şarkı yeralıyor

Albümde yer alan şarkıların başında, albüme de adını veren, zamanında Zeki Müren, Belkıs Özener, Şükran Ay ve Neşe Karaböcek tarafından seslendirilmiş olan DAMARIMDA KANIMSIN (söz - müzik Sinan Subaşı) yer alıyor Bu eseri, bir Müslüm Gürses klasiği olan UNUTAMADIM (Kaç Kadeh Kırıldı, söz Şakir Aslan, müzik Burhan Bayar), Ferdi Tayfur ile özdeşleşmiş olan BANA SOR (söz Ahmet Selçuk İlkan, müzik Sait Büyükçınar), İbrahim Tatlıses'in seneler önce yorumladığı, Kazancı Bedih'in derlediği TÜKENDİ NAKD-İ ÖMRÜM ve rock formatında düzenlenmiş olan MEVLANA oyun havası takip ediyor

Grubun besteleri ise NEFES ALAMADIM (söz Barbaros Akbulut, müzik Korkut Peker), İSYANIM TANRIYA DEĞİL SANA (söz Barbaros Akbulut, müzik Korkut Peker), MÜHÜR (söz - müzik Korkut Peker), TEK GÜLÜŞÜNE (söz Barbaros Akbulut, müzik Korkut Peker), YALNIZLAR GÜLMEZ Mİ RÜYADA BİLE? (söz Barbaros Akbulut, müzik Özer Kırçak) şeklinde sıralanıyor

Davul: BARBAROS AKBULUT
Gitar: KORKUT PEKER
Bas Gitar: UTKU KIRCA
Vokal: AYŞEGÜL ŞİRİN

Unutamadım (Kaç Kadeh Kırıldı)
Söz: Şakir Askan Müzik: Burhan Bayar
Damarımda Kanımsın
Söz & Müzik: Sinan Subaşı
Nefes Alamadım
Söz: Barbaros Akbulut Müzik: Korkut Peker
İsyanım Tanrıya Değil Sana
Mühür
Söz & Müzik: Korkut Peker
Yalnızlar Gülmez Mi Rüyada Bile
Söz: Barbaros Akbulut Müzik: Özer Kırçak
Bana Sor
Söz: Ahmet Selçuk İlkan Müzik: Sait Büyükçınar
Tek Gülüşüne
Tükendi Nakd-i Ömrüm
Söz & Müzik: Anonim
Mevlana (Oyun Havası)
Müzik: Anonim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com